Στις κάλπες σήμερα οι Ιταλοί-Μπροστά η κεντροδεξιά του Μπερλουσκόνι αλλά τα προγνωστικά βλέπουν νέο πολιτικό αδιέξοδο

Πάνω από 47 εκ. Ιταλοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες, για να εκλέξουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας αλλά οι προβλέψεις μιλούν για νέο αδιέξοδο στη πολιτική ζωή της χώρας, καθώς δεν φαίνεται πιθανό κάποιο κόμμα ή συνασπισμός να συγκετρώσει το 40% για σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Στα γκάλοπ προηγείται η εκλογική συμμαχία της κεντροδεξιάς, με υποψήφιο πρωθυπουργό τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνο Ταγιάνι, τον οποίο επέλεξε ο 81χρονος Σίλβο Μπερλουσκόνι, που δεν μπορεί, μετά την καταδίκη του για απάτη το 2013, να κατέχει δημόσιο αξίωμα.

Η επιλογή Ταγιάνι έγινε για καθησυχαστούν οι φόβοι της Ευρώπης απέναντι στο ακροδεξιό λαϊκισμό της Λέγκα του Βορά, του Ματέο Σαλβίνι,ο οποίος υπόσχεται να ξαποστείλει από την Ιταλία του 600.000 πρόσφυγες που έφτασαν εκεί με βάρκες τα τελευταία χρόνια.

Τις τελευταίες μέρες καταγράφεται ένα μομεντουμ για το Κίνημα 5 αστέων, του Μπέπε Γκρίλο, το οποίο έβαλε νερό στο κρασί του, αποδέχεται ευρώ και προτείνει ως υποψήφιο πρωθυπουργό τον 31χρονο Luigi Di Maio, η πολιτική του οποίου άγγιξε την δυσαρέσκεια στο Νότο, με υποσχέσεις για κατώτατο μισθό 780 ευρώ.

Το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι, αναμένεται να λάβει την τρίτη θέση στις εκλογές.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here