Στις 4 Ιανουαρίου οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Mεγάλη είναι η πιθανότητα να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία στις 8 Ιανουαρίου, ωστόσο η τελική απόφαση θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας στις 4 Ιανουαρίου. Κατά την πολύωρη συνεδρίαση σήμερα, οι ειδικοί επιστήμονες τάχθηκαν υπέρ του ανοίγματος των σχολείων, ωστόσο περιμένουν να δουν και τα επιδημιολογικά στοιχεία μετά την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, που μίλησαν στην efsyn.gr, στην τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, που ξεκίνησε στις 2.30 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε έπειτα από πέντε ώρες, οι ειδικοί εξήγησαν ότι χρειάζονται ένα 10ήμερο για να δουν πώς τα πήγαμε τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Συνεπώς, στην επόμενη τηλεδιάσκεψή τους στις 4 Ιανουαρίου, θα μπορούν να εκτιμήσουν την κατάσταση σχετικά με την επιδημιολογική επιβάρυνση. Οι ειδικοί επισήμαναν τη θέση ότι τα σχολεία πρέπει να είναι αυτά που κλείνουν τελευταία και ανοίγουν πρώτα, καθώς κατά γενική παραδοχή τα παιδιά δεν έχουν μεγάλη συμβολή στη μετάδοση του κορονοϊού.

Πάντως, εξήγησαν στην efsyn.gr ότι αν και στόχος είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες, το πιθανότερο είναι να ανοίξουν πρώτα βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και σε επόμενη φάση να ανοίξουν οι υπόλοιπες βαθμίδες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here