Στις 11 το πρωί η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

ΦΩΤΟ: IN TIME

Tις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα θα περιγράψει ο πρωθυπουργός κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου  που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει έμφαση στο προσφυγικό ζήτημα,  στην υλοποίηση του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, στην πλήρη αποκατάσταση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος και στη διευθέτηση του χρέους.

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η επίσπευση του κυβερνητικού έργου με φόντο την πρώτη αξιολόγηση, προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία με την Ευρώπη για την τρίτη δανειοδότηση της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των υπουργείων καθώς και απολογισμός των πεπραγμένων των μελών της κυβέρνησης, κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Παράλληλα, θα τονίσει ότι είναι πιεστική αναγκαιότητα και η αντιμετώπιση των εκρηκτικών προβλημάτων της κοινωνίας.

Oρκίστηκαν Μουζάλας, Μάρδας, Σγουρίδης 

 

Oρκίστηκαν την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας και ο νέος υφυπουργός Υποδομών, Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ο κ. Μουζάλας ορκίστηκε με πολιτικό όρκο ενώ οι κκ Μάρδας και Σγουρίδης με θρησκευτικό όρκο.

Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πια το πρόβλημα αντιμετωπίζεται ως ευρωπαϊκό και ανέφερε ότι οι χώρες που προβάλλουν ενστάσεις για την υλοποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής είναι μειονότητα.

Παράλληλα σημείωσε ότι τους πρόσφυγες «οφείλεις να τους υποδέχεσαι και όχι να τους απωθείς» ενώ υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα εισέρχονται κατά 80% πρόσφυγες και το πρόβλημα είναι κυρίως προσφυγικό σε αντίθεση με την Ιταλία, όπου το πρόβλημα είναι μεταναστευτικό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here