Στις 10 π.μ. της Τετάρτης στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI

Στις 10 το πρωί της Τετάρτης ξεκινά η κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων συναρμόδιων κοινοβουλευτικών Επιτροπών (Οικονομικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων) για την επεξεργασία του νομοσχεδίου της κυβέρνησης με τα προαπαιτούμενα μέτρα το οποίο κατατέθηκε με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Μπαλάφα  η συνεδρίαση αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι, ώστε μέχρι τις 14:00 να έχει συνταχθεί η εισηγητική έκθεση προς την Ολομέλεια προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση του νομοσχεδίου. Στόχος είναι μέχρι τις 21:00 το βράδυ να έχει ψηφιστεί.

Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξει  καθυστέρηση, αν ληφθεί υπόψιν ότι στο έγγραφο της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τους προέδρους των Επιτροπών αναφέρεται ότι «σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή από τις Επιτροπές η πρόταση της Κυβέρνησης για το χαρακτηρισμό του νομοσχεδίου ως κατεπείγοντος, όπως εκτίθεται στο συνοδευτικό έγγραφο του Γενικού Γραμματέως της Κυβέρνησης κ. Σπυρίδωνος Σαγιά, ορίζεται προθεσμία υποβολής της Έκθεσης των Επιτροπών σας η 18:30 της 15ης Ιουλίου 2015».

Σημειώνεται ότι η υποβολή της έκθεσης των Επιτροπών είναι απαραίτητη για την παραπομπή του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here