Στήριξη στη Δέσποινα Κουτσούμπα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Της ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Τη στήριξη και τη συμπαράστασή της στην Περιφερειακή σύμβουλο Αττικής Δέσποινα Κουτσούμπα, σε βάρος της οποίας κατέθεσε αγωγή η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα αξιώνοντας 15.000 ευρώ για «συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου», εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).

Σε μια σκληρή ανακοίνωση η Ομοσπονδία καταδικάζει απερίφραστα «κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης» και δηλώνει αλληλέγγυα στην περιφερειακή σύμβουλο εν’ όψει της εκδίκασης της υπόθεσης αύριο, 7 Μαΐου 2015.

Αφορμή για την αγωγή στάθηκαν δυο αναρτήσεις της Δ. Κουτσούμπα στο facebook και συγκεκριμένα στην ομάδα «Κινητοποίησεις Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού» και στον προσωπικό της λογαριασμό με τις οποίες έθετε εύλογα ερωτήματα για τα «έργα και τις ημέρες» της Άννας Παναγιωταρέα στο Υπουργείο Πολιτισμού. Σημειώνουμε ότι η Δ. Κουτσούμπα εκλέγεται στην Περιφέρεια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ  ταυτόχρονα είναι  συνδικαλίστρια του Υπουργείου Πολιτισμού και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

«Θεωρούμε απαράδεκτο δύο αναρτήσεις να βαφτίζονται “συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου” από την Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας στο Τμήμα Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ. και να προχωρά η ίδια σε κατάθεση αγωγής για να… αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψή της» τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της.

Συνεχίζοντας σε ιδιαίτερα σκληρούς τόνους η Ομοσπονδία αναφερόμενη στην αγωγή κάνει λόγο για «προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης γιατί όπως φαίνεται, η άσκηση κριτικής, ο έλεγχος των πράξεων της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και των συμβούλων της, άτυπων ή μη, η διατύπωση ερωτημάτων για την παρουσία εξωθεσμικών παραγόντων σε έργα και δράσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας φαίνεται πώς… ενόχλησαν κάποιους».

Η απειλή δια της αγωγής σε βάρος ενός συνδικαλιστικού εκπροσώπου από την κ. Παναγιωταρέα, υπογραμμίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, στρέφεται κατά του δικαιώματος των εργαζομένων να κρίνουν τις πράξεις της «εξουσίας» επί του αντικειμένου της εργασίας τους. Εκπορεύεται δε από την επί χρόνια ασκούμενη αυταρχική πολιτική στο Υπουργείο Πολιτισμού και την προσπάθεια υπαγωγής του έργου τους σε μικροπολιτικούς σχεδιασμούς, με αποκορύφωμα την επικοινωνιακή διαχείριση της ανασκαφής στην Αμφίπολη.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here