Στην ΠτΔ το κείμενο για την απαγόρευση συναθροίσεων

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την απαγόρευση συναθροίσεων παρέδωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, αντιπροσωπεία των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

Η απαγόρευση που εγείρει σοβαρό ζήτημα συνταγματικότητας προκάλεσε την έντονη αντίδραση τη Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κομμάτων και φορέων. Εκπρόσωποι συνδικάτων και μαζικών φορέων, νομικοί, δημοσιογράφοι, βουλευτές, αιρετοί κ.ά., καταδικάζουν την απόφαση της κυβέρνησης καταθέτοντας κείμενο που υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ ενώ μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη, το κείμενο υπογράφουν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του ΜέΡΑ25. Κείμενο που συνυπογράφουν διακινείται και από εκατοντάδες συνδικαλιστές που πρόσκεινται στην Αριστερά και το ΠΑΜΕ.

Η αντιπροσωπεία των κομμάτων

Με το κλίμα να έχει πολωθεί με ευθύνη της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού που φρόντισε να ρίξει «λάδι στη φωτιά» τις προηγούμενες μέρες και σήμερα να προσπαθεί κατοπιν εορτής να εμφανισθεί ενωτικός η αντιπροσωπεία των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης επισκέφθηκε αρχικά τον πρόεδρο της Βουλής, στο γραφείο του, και του εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here