Παππάς: Νομοθετική παρέμβαση για να αποκτήσουν πρόσβαση στην τηλεόραση 400.000 πολίτες που άφησε ακάλυπτους η DIGEA-Να παρέμβει η ΕΕΤΤ για φτηνότερο Ιντερνετ

Tην κατάθεση νομοσχεδίου προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στην τηλεόραση 400.000 πολίτες τους οποίους έχει αφήσει ακάλυπτους η DIGEA, ανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Ταυτόχρονα ζήτησε από την  ΕΕΤΤ (Ελληνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) να παίξει το ρόλο της για να έχουν οι πολίτες φθηνό ίντερνετ.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο Ν. Παππάς τόνισε ότι «είμαστε μισό βήμα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών». «Από αυτή την διαδικασία κερδισμένο θα είναι το πολιτικό σύστημα και η δημοκρατία. Δεν θα διεκδικήσω για την παράταξή μου το μονοπώλιο της μάχης απέναντι στη διαπλοκή και την ανομία όπου κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να πατήσουν το δημόσιο στο σβέρκο», πρόσθεσε ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη. Το ΕΣΡ, είπε ο Ν. Παππάς, προχώρησε πολύ γρήγορα και με τρόπο άρτιο, ώστε σήμερα να βρισκόμαστε στη φάση του ελέγχου των φακέλων των υποψηφιοτήτων, αλλά και του ελέγχου των οικονομικών πόρων των καναλιών.

Η ερώτηση του Γ. Σαρακιώτη αφορούσε το ότι πολλές περιοχές της Ελλάδας δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα. Ο Ν. Παππάς προανήγγειλε την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα προβλέπει την κάλυψη περιοχών που δεν έχουν καλό ή δεν έχουν καθόλου τηλεοπτικό σήμα.

Όσον αφορά το φθηνό ίντερνετ ο υπουργός έστειλε μήνυμα στην ΕΕΤΤ προειδοποιώντας πως «αν δεν παίξει το ρόλο της η ρυθμιστική αρχή και δεν φτάσουν οι παροχές σε τιμή που να ανταποκρίνεται στο επίπεδο της ζωής των ανθρώπων σε αυτές τις περιοχές θα έχουμε κάνει μία τρύπα στο νερό». Η Ελλάδα έχει το ακριβότερο και πιο αργό ίντερνετ, είπε ο Ν. Παππάς επιρρίπτοντας την ευθύνη στην ΕΕΤΤ και επεσήμανε ότι «κυβέρνηση, ρυθμιστική αρχή και Βουλή πρέπει να δουν και το θέμα των υπερυψηλών συνδέσεων στο ίντερνετ». «Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να καταναλωθεί δημόσιο χρήμα σε τεχνολογίες που σε λίγο διάστημα θα είναι ξεπερασμένες και άσχετες με τους στόχους της εθνικής στρατηγικής και της Ε.Ε.», ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here