Στην Κύπρο ο Δένδιας – Αύριο με Πομπέο

Σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ταξίδευσε εκτάκτως στο Τελ Αβίβ. Το Ισραήλ έχει εκφράσει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα και την Κύπρο στο δικαίωμα τους να οριοθετήσουν τις θαλάσσιες ζώνες τους και να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα.

Ο κ. Δένδιας συναντάται με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα, καθώς και στη συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε διμερές επίπεδο, και στο πλαίσιο του σχήματος 3+1. Δηλώσεις αναμένεται να γίνουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών του κ. Δένδια.

Αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, έκτακτη Σύνοδος των Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, μετά από αίτημα της χώρας μας, προκειμένου σύμφωνα με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, να συζητηθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Επίσης αύριο στη Βιέννη ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here