Κορκίδης και Μητσοτάκης στη μπάντα – Κουμάντο στον Πειραιά κάνει προφανώς ο Μαρινάκης

Για… τρεις ημέρες έμεινε υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ (Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης.

Αν και νεοφιλελεύθερος μέχρι εκεί που δεν παίρνει, και «καλό παιδί της δεξιάς», τελικά «πήγε πάσο», καθότι άλλοι αναρωτιώνται ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο και άλλοι κακώς δεν αναρωτιώνται ποιος κυβερνάει τη ΝΔ. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν εκείνο που «συνέβη ξαφνικά» και μεσα σε 3 μέρες ο Κορκίδης έπαψε να είναι υποψήφιος της ΝΔ για το δημο του Πειραιά, είναι ότι ήταν κάθετος…ο Μαρινάκης και ήξεις αφήξεις ο Μητσοτάκης.

Ο Μαρινάκης, είναι μεν βασικός υποστηρικτής της ΝΔ, αλλά έχει ξεκαθαρίσει ότι και σε κάποια σημεία θελει το απολυτο κουμάντο -εν προκειμένω ο Πειραιάς είναι προφανώς ασυζητητί ένα απο αυτά τα σημεία. Αφού ο Μαρινάκης ειχε δηλώσει προ τριημέρου οτι στηρίζει τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Μώραλη (ο οποίος ήταν επιχειρηματίας αθλητικών ειδών και πρόεδρος του Ολυμπιακού), το θέμα ήταν λήξαν. Μόνο ο Κορκιδης και ο Μητσοτάκης δεν το θεωρουσαν λήξαν.

Παρότι το δήλωσε, λοιπόν, το πραγματικό αφεντικο, η ΝΔ δεν έκοψε τη φόρα στον Κορκιδη και του εδωσε το ΟΚ για την υποψηφιότητα. Ομως στην πορεία ο Κορκιδης συνειδητοποίησε ότι η ΝΔ δεν τον στηρίζει με την καρδιά της και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πρόβλημα τόσο στο να έρθει σε ανοιχτή ρήξη με τον άνθρωπο που τον στηρίζει στα ΜΜΕ (τον Μαρινάκη), όσο και με τον κόσμο του Ολυμπιακού γενικώς και αορίστως, πολύ δε περισσότερο με την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων του σημερινού δημάρχου, του Μώραλη, που ειναι βεβαίως δεξιοί. Ο δε Μώραλης είπε ότι έχει και τις πλάτες του Κιν.Αλλ, για να μην τον παρεξηγούν ως δεξιό τον άνθρωπο, όμως η βασική μαγιά είναι δεξιά και το ξέρουν όλοι.

Το θέμα είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ζύγισε εγκαίρως και σωστά τα πράγματα, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να φαίνεται σήμερα ότι υπαναχωρεί. Και παρότι θέλει να φαίνεται σαν να υπαναχωρεί ο Κορκιδης (επικαλούμενος οικογενειακά και επαγγελματικα προβλήματα), ειναι ολοφάνερο ότι το σοβαρό πρόβλημα το έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οχι ο Κορκιδης. Ο Μητσοτάκης προφανώς δεν θέλει να χαλάσει το χατήρι του Μαρινάκη για τον Πειραιά και άρχισε να τα μασάει περί Πειραιωτών, οπαδών του Ολυμπιακού, δημοσκοπήσεων και άλλα που αποδυνάμωναν οιαδήποτε υποψηφιότητα ουσιαστικά από πλευράς ΝΔ. Τα άκουσε αυτά σημερα το πρωι ο Κορκιδης και πήρε δρόμο.

Ο Μητσοτάκης θέλει να τηρεί κάποιες αποστάσεις απο το Μαρινάκη για πολλούς λογους, όμως είναι ολοφάνερο ότι δεν μπορείς να έχεις και το σκύλο και την πίτα…

Η αμηχανία στο στρατόπεδο της ΝΔ έγινε ορατή και απο τον έμμεσο τρόπο ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Κορκίδη. Απο το …φοβο του Μαρινάκη η ανακοίνωση έγινε με,, διαρροή. Ο Κορκίδης ο ίδιος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του προωθώντας το σχετικό tweet του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σχεδόν όλα έγιναν σε τρίτο πρόσωπο.

Ωστόσο, σήμερα, μολις 3 μέρες μετά την έμμεση αποδοχή του Κορκιδη ως υποψηφίου της ΝΔ στον Πειραιά, με ένα ποστ πάλι στο Τwitter ο ίδιος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

«Δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά!», έγραψε λακωνικά αμέσως μετά την συνάντηση που ειχε σημερα στις 10 το πρωι με τον Μητσοτάκη

Και εν συνεχεία πιο ψυχραιμα έγραψε:

«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση στήριξης στην διεκδίκηση του δήμου Πειραιά και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου, αλλά δυστυχώς οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να αναλάβω μία τόσο μεγάλη ευθύνη για τη πόλη που αγαπώ. Λυπάμαι πολύ εάν απογοητεύω κάποιους συμπολίτες μου με την τελική απόφαση μου, όμως θέλω να πιστέψετε ότι είναι αποτέλεσμα δύσκολης αλλά ώριμης σκέψης. Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους».

Πάντως στελέχη της ΝΔ έλεγαν ότι ο κ.Κορκίδης μόνος του αυτοπροτάθηκε και μόνος του αποσύρθηκε, και όχι ότι λένε απολυτως ψέματα, όντως κάπως έτσι είναι, ομως η ΝΔ το επικαλείται για να μη δειξει την αδυναμία του Μητσοτάκη να πάει κοντρα στο Μαρινάκη και την επιδίωξή του να ρίξει όλο το φταίξμο σε ανακολουθίες του Κορκιδη.

Επισης συζητείται το ότι ο Κορκιδης όταν κατάλαβε ότι Η η ΝΔ ουσιαστικά δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να του διασφαλισει τη δημαρχία βάζοντάς τα με το Μαρινάκη, αποφάσισε να μην ειναι το «καμμένο χαρτί» και να πάει κατ ευθείαν για βουλευτής ή και υπουργός.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here