Στην Κων/πολη η πορεία για τη Δικαιοσύνης

Στην Κωνσταντινούπολη έφθασε σήμερα η «Πορεία για τη Δικαιοσύνη», που ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου από την Άγκυρα και στην οποία ηγείται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας διαμαρτυρόμενο για τη φυλάκιση βουλευτή του.

Στο κάλεσμα του ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου, το οποίο κατέκλυσε την Παρασκευή τους δρόμους σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το CHP έκανε λόγο για 45.000 ανθρώπους. Μοναδικό σύνθημα στα χείλη όλων: «Δικαιοσύνη».

Οι συμμετέχοντες διένυσαν μια απόσταση άνω των 400 χλμ με σημείο εκκίνησης την τουρκική πρωτεύουσα. Η πορεία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή με συγκέντρωση στο Μαλτέπε, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά από την φυλακή όπου βρίσκεται έγκλειστος από την 14η Ιουνίου ο Ενίς Μπερμπέρογλου, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών, διότι αποκάλυψε κρατικά μυστικά.

«Σήμερα, μαπίονουμε στην Κωνσταντινούπολη και είμαι πανευτυχής» δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου.

Σύμφωνα εμ διεθνή μέσα ενημέρωσης ενώ το πλήθος διέσχιζε βιομηχανική ζώνη, πολλοί εργάτες βγήκαν από τα εργοστάσια ή στα παράθυρα για να χαιρετίσουν τους συμμετέχοντες και να τους χειροκροτήσουν.

«Μαζί, αυτήν την Κυριακή, θα ολοκληρώσουμε την πορεία μας» δήλωσε ο Κ.Κιλιτσντάρογλου. «Δεν θα τελειώσει όμως η αναζήτησή μας για Δικαιοσύνη», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τον Κιλιτσντάρογλου ότι με αυτήν την πορεία υποστηρίζει «τρομοκράτες». Ωστόσο, οι αρχές δεν εμπόδισαν την πραγματοποίησή της.

Σε γραπτή δήλωση προς το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ηγέτης του CHP κατήγγειλε μια χώρα «που κυβερνάται με αυθαίρετο τρόπο» όπου «τα όρια του νόμου έχουν παραβιαστεί». «Η σύλληψη του Μπερμπέρογλου είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here