Στην εισαγγελέα Διαφθοράς για εξηγήσεις το ζεύγος Παπαντωνίου

 

Υπομνήματα κατέθεσαν αυτοπροσώπως στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς  Ελένη Τουλουπάκη ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, οι οποίοι εκλήθησαν ως ύποπτοι τέλεσης του  αδικήματος  της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή  βεβαίωση,  σε βαθμό κακουργήματος. 

Η κατηγορία  αφορά  τις δύο φορολογικές ενηµερότητες  τις οποίες φέρεται να έλαβε  το ζεύγος Παπαντωνίου παρανόµως από τη ∆ΟΥ Κηφισιάς, προκειµένου να πουλήσει πριν από έναν χρόνο το  ακίνητο της Σύρου.

Ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγος του η οποία μέχρι πρότινος ήταν στο εξωτερικό, εμφανίστηκαν οι ίδιοι  στο εισαγγελικό γραφείο όπου κατέθεσε πολυσέλιδα υπομνήματα  με τους ισχυρισμούς τους.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της προκαταρκτικής εξέτασης, οι  φορολογικές ενηµερότητες δεν έπρεπε να δοθούν, αφού υπήρχαν µη ρυθµισµένες φορολογικές οφειλές του κ. Παπαντωνίου και της συζύγου του.

Ως ύποπτοι, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης έχουν κληθεί και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς που χορήγησαν τις εν λόγω ενημερότητες.

Η κ. Τουλουπάκη  η οποία διερευνά τη νομιμότητα της πώλησης του ακινήτου της Σύρου, αφού μελετήσει  τις  έγγραφες εξηγήσεις όλων των εμπλεκομένων θα αποφανθεί για τις επόμενες κινήσεις της, πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here