Στην Ευελπίδων ο Μαρινάκης (video)

Την πόρτα του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη πέρασε στις 7:30 το πρωί της Πέμπτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης προκειμένου να απολογηθεί. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι ο τελευταίος από τους κατηγορούμενος που απολογείται και στους οποίους αποδίδεται η «ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Ο κ. Μαρινάκης έφθασε στο κτίριο 6 της Ευελπίδων συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του Βασίλη Δημακόπουλο και Θανάση Βαρλάμη, ενώ μαζί του βρίσκονται, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Βρέντζος, ο αντιπρόεδρος των ερυθρόλευκων Σάββας Θεοδωρίδης και ο Κώστας Καραπαπάς.

Η θέση του Ολυμπιακού, όπως εκφράστηκε την Τετάρτη (17/6), είναι ότι «ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη συνάντηση με τον κ. Ανδρεάδη θα αντικρούσει μια συκοφαντία, μια ψευδορκία».

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κ. Μαρινάκης είναι:

α) Ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

β) Απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα, το περιουσιακό όφελος της οποίας και η προξενηθείσα σε βάρος τρίτων ζημία υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 30.000 ευρώ και 120.000 ευρώ.

γ) Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα, τελεσθείσης κατά συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

δ) Ηθική αυτουργία σε έκρηξη, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.

ε) Ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης (άρθρα 13στοιχ.στ, 26 παρ.1.εδ.α, 27, 42 παρ.1, 45, 46 παρ.1στοιχ.α, 94, 98, 187 παρ.1,3, 270στοιχ.β, 385 παρ.1στοιχ.β ΠΚ και 132 παρ.1,4 Ν. 2725/1999, όπως συμπληρώθηκε με άρθρο 78 παρ.6 Ν. 3057/2002 και αντικ. με άρθρο 13 Ν. 4049/2012).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here