Στην Εθνική Οδό φοβώνται ότι φτάνει η φωτιά – ανεξέλεγκτη στην Αμαλιάδα

Στο Σαλαμίδι και στο Μικροχώρι πλησιάζει η φωτιά που «ξέφυγε» από την χαράδρα όπου παρέμενε σχετικά περιορισμένη,  καθώς οι άνεμοι τη βοήθησαν να κάνει άλμα και να προσπεράσει την αντιπυρική ζώνη

Οι  δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν τιτάνια μάχη καθως ενισχύονται οι άνεμοι -που σημεωτέον θα ενισχυθουν ακόμα περισσότερο αύριο, οπότε αν η κατάσταση δεν τεθεί μέχρι απόψε υπό έλεγχο,  αύριο τα πραγματα θα ειναι ακόμα δυσκολότερα.

Πιο ανησυχητικο μετωπο ειναι Σαλαμίδι Πολυδενδρίου, όπου γίνεται μεγάλη επιχείρηση.  Αναζωπυρώσεις σημειώνονται και στην περιοχή του Καλάμου, ενώ βελτιωμένη είναι η κατάσταση προς Βαρνάβα και Γραμματικό.

Ρίψεις νερού γίνονται από 6 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη. Στην κατάσβεση επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 72 οχήματα και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επιπλέον, συνδράμουν 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ, της ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής, 11 μηχανήματα έργου και από τις ένοπλες δυνάμεις 100 άνδρες στρατιωτικό προσωπικό

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου περιέγραψε ως εξαιρετικά ασταθή την εικόνα από τα πύρινα μέτωπα, τόνισε ότι η κινητοποίηση δυνάμεων που υπάρχει δεν έχει προηγούμενο και σημείωσε ότι υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας από το Καπανδρίτι προς τον Κάλαμο καλώντας τους πολίτες να μην προσεγγίζουν την περιοχή ώτε να μην δυσχεραίνεται το έργο της κατάσβεση

Ηλεία και Ζάκυνθος

Ανεξέλεγκτη ειναι εν τω μεταξύ η φωτιά και στο Κρυονέρι της Αμαλιάδας, στην Ηλεία, μετά από μεγάλη αναζωπύρωση

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος τόνισε ότι αν δεν παρέμβουν άμεσα εναέρια μέσα, θα γίνουν στάχτη τρία χωριά -το χωριό Περιστέρι απέχει 2,5 χιλιόμετρα από το μέτωπο.

Αναζωπύρωση σημειώθηκε και  στο χωριό Ανάληψη.

Εν τω μεταξύ, αμείωτες παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ζάκυνθο, όπου το τελευταίο πενθήμερο έχουν σημειωθεί 20 δασικές πυρκαγιές, με κυριότερες εστίες στις περιοχές Καταστάρι, Κοιλιωμένο και Παλαιό Χωριό.

Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 134 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο και επτά υδροφόρες ΟΤΑ. Από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here