Στην Επιτροπή Ελέγχου δηλώσεων πόθεν έσχες της Βουλής για εξηγήσεις, η Μαρέβα Μητσοτάκη-Το σπίτι στο Παρίσι και η offshore των Paradise Papers στο στόχαστρο

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ/Γ. ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ

Στην Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής, καλείται για εξηγήσεις και διευκρινίσεις, η σύζυγος του αρχηγού της ΝΔ, μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφκσι. Αιτία, το ελλιπές πόθεσν έσχες που κατέθεσε για το έτος 2015.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι στην  δήλωση πόθεν έσχες, η κ.  Γκαμπόφκσι, αφ ενός δεν είχε δηλώσει την  περίφημη offshore εταιρία, την οποία τα Paradise Papers αποκάλυψαν ότι διέθετε στα νησιά Κάιμαν. Και αφ΄ετέρου υπάρχουν ανακρίβειες σχετικά με το περιβόητο σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, τόσον όσον αφορά τα παραστατικά αγοράς αλλά με έναν πίνακα αμύθητης αξίας για τον οποίο δεν έχουν κατατεθεί τα παραστατικά της πώλησης του.

Ετρσι, τώρα η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι οφείλει να προσκομίσει όλες τις μεταβολές από τη χρήση 2006 έως αυτή του 2015, με τις αντίστοιχες δηλώσεις Ε1 και Ε9 προκειμένου να πραγματοποιηθεί ενδελεχής έλεγχος επί των περιουσιακών της στοιχείων της.

Σημειώνεται ότι η κ. Γκραμπόφσκι είναι υποχρεωμένη να προβεί στην παροχή των παραπάνω στοιχείων, αφού δεν υπήρχε διαζύγιο που να καταδεικνύει χωρισμό ανάμεσα στην ίδια και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και οι ίδιοι υποστήριζαν ότι ήταν… σε διάσταση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here