Στην Ελλάδα εκπρόσωπος του Γκουαϊδό

Ένας εκπρόσωπος του Χουάν Γουαϊδό –δηλαδή του ανθρώπου που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας αγνοώντας τον Νικολάς Μαδούρο, και που έχει την απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ και του Ντόναλντ Τραμπ– πρόκειται να έρθει στη χώρα μας μέσα στον Απρίλιο.

Την είδηση έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Ειδικότερα ο κ. Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας τις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ κι αν αυτές έχουν «παγώσει» λόγω της ελληνικής στάσης απέναντι στον Μαδούρο, σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή επιδιώξαμε η Ευρωπαϊκή Ένωση να μιλά µε µία φωνή, ώστε να προωθήσει στη Βενεζουέλα μια δημοκρατική και ειρηνική διέξοδο από την κρίση µέσω του διαλόγου».

Όπως υποστήριξε, «συνδιαμορφώσαµε την ευρωπαϊκή πρόταση και επιδιώκουμε και εμείς να έχουμε ενεργό ρόλο στη διαδικασία αυτή. Μιλάμε και µε τις δύο πλευρές»

Ο υπουργός ανήγγειλε ότι «εντός του Απριλίου περιμένουμε στην Αθήνα για συνομιλίες εκπρόσωπο του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης».

Επισήμανε επίσης ότι αν και οι ΗΠΑ έχουν διαφορετική τακτική και προσέγγιση από αυτήν της Ε.Ε. και της Ελλάδας, το γεγονός αυτό –σε καμία περίπτωση– δεν συνεπάγεται «πάγωμα» των ελληνοαµερικανικών σχέσεων, που είναι καλύτερες από ποτέ, γιατί βασίζονται στην ευθυγράμμιση συμφερόντων στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here