Στην Ελλάδα 200 αστυνoμικοί της Europol για το κυνήγι τζιχαντιστών

Περίπου 200 αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Europol αναμένεται να φτάσουν το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα για εποπτεύσουν τις μεταναστευτικές ροές και να ελέγξουν την τυχόν ύπαρξη τζιχαντιστών ανάμεσα στους πρόσφυγες που καταφτάνουν.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουέινραϊτ, σημειώνοντας πως «οι αξιωματικοί θα αναπτυχθούν στα ελληνικά νησιά, ίσως και στην Ιταλία. Θα υπάρξει μια δεύτερη γραμμή άμυνας. Ελπίζουμε να αναπτύξουμε ορισμένους αξιωματικούς μέσα στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών καθώς ανησυχούμε για αναφορές ότι αυτού του είδους τα κέντρα γίνονται στόχος προσπαθειών ριζοσπαστικοποίησης μεταναστών» λέει ο Γουέινραϊτ.

Σύμφωνα με τον ίδιο το Ισλαμικός κράτος, θέλοντας να απαντήσει στα χτυπήματα που δέχεται εντός της Συρίας, αποφάσισε να στείλει σκληροπυρηνικούς τζιχαντιστές στην Ευρώπη, προκειμένου να επηρεάσουν μετανάστες στα κέντρα φιλοξενίας.

Ο επικεφαλής της Europol αποκάλυψε ότι την περασμένη εβδομάδα η υπηρεσία του ανακάλυψε σε καμπ μεταναστών στην Ελλάδα διάφορα διαβατήρια, τα οποία προορίζονταν για να χρησιμοποιηθούν από τζιχαντιστές.

«Διαπιστώνουμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο, μια στρατηγική του Ισλαμικού Κράτους να βάλει όσους περισσότερους τζιχαντιστές μπορεί μέσα στην Ευρώπη και να πραγματοποιήσει επιθέσεις ανάλογες με αυτές στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες», συνέχισε ο κ. Γουένραϊτ μιλώντας στην «Evening Standard».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here