Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Στάινμαγερ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Κρίσιμες συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών θα έχει την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, ο οποίος θα αναγορευθεί επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ θα συναντηθεί με τον Νίκο Κοτζιά στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πριν από την κατ’ ιδίαν συνάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύσει στις 13.00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον κ. Στάινμαγερ στην ακρόαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός στις 13.30 από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι κ.κ. Κοτζιάς και Στάινμαγερ θα έχουν αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών, καθώς και γεύμα εργασίας. Οι κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών προς τον Τύπο θα πραγματοποιηθούν περί ώρα 14.30.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύσει τον γερμανό ομόλογό του στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387), όπου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί τελετή αναγόρευσης του Υπουργού Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας σε επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here