Στην Αθήνα σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ-Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για το όνομα

Αρχίζει σήμερα ο κύκλος διαπραγματεύσεων για το όνομα των Σκοπίων, με την επίσκεψη του αναπληρωτή πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Μπ. Οσμάνι στην Αθήνα και τις συναντήσεις με τους Ν. Κοτζιά και Γ. Κατρούγκαλο. Στις 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη η συνάντηση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μ. Νίμιτς με τους διαπραγματευτές των δύο χωρών. Εάν καταγραφεί σαφής πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Ζόραν Ζάεφ στις 23 Ιανουαρίου στο Νταβός.

Το θέμα για ένα πιθανό δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ σχετικά με την πρόταση που θα μπορούσε να προωθηθεί στο ζήτημα της ονομασίας δεν πρέπει να τίθεται επιτακτικά στην εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας, ούτε να αποτελέσει αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης, δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Μπούγιαρ Οσμάνι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάδειξη του θέματος ενός πιθανού δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ θα μπορούσε να επιβαρύνει τη διαπραγματευτική διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Ο Μπούγιαρ Οσμάνι, ο οποίος προέρχεται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI, επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here