Στην Αθήνα σήμερα εκπρόσωποι της FIFA: Η απάντηση στην επιστολή Βασιλειάδη και η απαίτηση για ισχυρά μέτρα εξάλειψης της βίας

Καταφθάνει σήμερα στην Αθήνα, αντιπροσωπεία της FIFA προκειμένου να συναντηθεί και να συζητήσει με τους αρμόδιους  και τους εμπλεκόμενους φορείς, τα όσα απίστευτα συνέβησαν την Κυριακή στη Τούμπα και να επιβλέψει τη λήψη ισχυρών μέτρων για την εξάλειψη όλων των μορφών βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτά αναφέρονται σε απαντητική επιστολή που έστειλε στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, το διευθυντικό στέλεχος της FIFA στην Ευρώπη, Μπγιορν Βασάλο.

Στην επιστολή του, ο Μπγιόρν Βασάλο, τονίζει πως αρμόδια για την επιβολή πειθαρχικών ποινών είναι η ΕΠΟ, καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά υπενθυμίζει τον σημαντικό ρόλο της FIFA στην προσπάθεια απάλειψης κάθε μορφής βίας από το ποδόσφαιρο.

Το κείμενο της επιστολής του κ. Βασάλο στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

με την παρούσα επιβεβαιώνω την παραλαβή της επιστολής σας, με ημερομηνία 12.03.18, το περιεχόμενο της οποίας έλαβε τη δέουσα προσοχή.

Η FIFA βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την UEFA, παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα, μετά από όσα έλαβαν χώρα το απόγευμα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Χθες το βράδυ, η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, υπεύθυνη για την επίβλεψη και παρακολούθηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εξέδωσε ανακοίνωση επί του θέματος και απόψε μια αντιπροσωπεία θα ταξιδέψει στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς  όσα διαδραματίζονται.

Επιβεβαιώνοντας ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά συνέβησαν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης και επομένως οποιαδήποτε πειθαρχικά μέτρα θα επιβληθούν άπτονται της δικαιοδοσίας της ΕΠΟ, η FIFA απαιτεί μία ασυμβίβαστη και ισχυρή προσέγγιση στην προσπάθεια εξολόθρευσης όλων των μορφών βίαιων πράξεων στο ποδόσφαιρο.

Μπγιόρν Βασάλο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here