Στην Αθήνα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη ο Κάρολος και η Καμίλα

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος συοδευόμενος από τη σύζυγό του, δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Είναι η πρώτη φορά που ο Κάρολος επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα. Με μήνυμα του χθες στην «Καθημερινή» δήλωσε ότι «έχει στο αίμα του την Ελλάδα» και πως «είναι γοητευμένος με την ιστορία και τον πολιτισμό της».

Η άφιξη του πριγκιπικού ζεύγους στον διεθνή αερολιμένα της Αθήνας αναμένεται περίπου στις 14.50.

Το πρόγραμμα του πριγκιπικού ζεύγους περιλαμβάνει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα (15.35) και στη συνέχεια θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο (15.35-16.10).

Ο πρίγκιπας Κάρολος θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα (16.15- 16.35). Αμέσως μετά ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη (16.45- 17.00).

Το βράδυ στις 20.30 έχει προγραμματιστεί το επίσημο δείπνο στο προεδρικό μέγαρο.

Την Πέμπτη, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και η σύζυγος του θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (10.10 -10.40), ενώ θα βρεθεί στην Καπνικαρέα και θα επισκεφθεί το ναό.

Στη συνέχεια οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα επισκεφθούν στο συμμαχικό κοιμητήριο του Φαλήρου (11.35), επίσκεψη στο βρετανικό σκάφος «Valiant», που δραστηριοποιείται στο Αιγαίο καθώς και στο θωρηκτό Αβέρωφ (12.30 -14.50)

Στη συνέχεια θα βρεθεί στο συνέδριο του Βρετανικού Συμβουλίου για το διεθνή πρόγραμμα ανώτατης εκπαίδευσης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (15.45- 16.25).

Η δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθεί στις 10 του μήνα μαζί με τη Μπέτυ Μπαζιάνα το Μουσείο Μπενάκη και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα μαθητών με θέμα το παιδικό βιβλίο στη Μονή Καισαριανής, ενώ θα επισκεφθεί και ξενώνα φιλοξενίας γυναικών που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Την Παρασκευή Κάρολος και Καμίλα θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού στην Κρήτη, που έχει συνδεθεί με την βρετανική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια τα γραφεία ΜΚΟ για τους πρόσφυγες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here