Στην ανακρίτρια ο τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης, αρνείται ότι ήταν στον ISIS

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκε το πρωί ο 32χρονος Σύρος τζιχαντιστής, προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια. Κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μετά την καταγγελία της γυναίκας του και τα ευρήματα σε κινητό και λαπ τοπ, ότι ήταν μέλος του ISIS  στη Συρία.

Ωστόσο ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ότιν συμμετείχε στον ISIS και με φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα, υποστηρίζει ότι συμμετείχε στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, μια σύμπραξη τζιχαντιστών που δεν ανήκαν στον ISISκ και είχαν την υποστήριξη της Δύσης στον αγώνα κατά του Ασαντ.

Ο ίδιος δια της συνηγόρου του ζήτησε να κληθεί από τη Θεσσαλονίκη να καταθέσει η σύζυγός του προκειμένου να διευκρινίσει ότι δεν ήταν στον ISIS, αλλά το αίτημα απερρίφθη. Η γυναίκα του τον kaτήγγειλε αρχικά για κακοποίηση και στη συνέχεια ανέφερε τη συμμετοχή του, για κάποιους μήνες στον ISIS.

Αντιρομοκρατική και ΕΥΠ επικεντρώνουν στα βίντεο και τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στο κινητό, το laptop αλλά και σε tablet  και όπου σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ανατριχιαστικές σκηνές και φωτογραφίες με τον ίδιο, πιθανότατα στη Ράκα της Συρίας λένε αστυνομικές πηγές, από την πλευρά της όμως η συνήγορος του 32χρονου, Τριανταφυλλιά Τσιουλπά το διαψεύδει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here