Αγκυρα για Ελληνες στρατιωτικούς: Η ΕΕ να μην παρεμβαίνει στην τουρκική δικαιοσύνη

Με μια αναμενόμενη απάντηση, ότι οι Ελληνες στρατιωτικοί είναι στη δικαιοδοσία των τουρκικών δικαστικών αρχών και καλό θα ήταν η ΕΕ να μην παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη, αντέδρασε η Αγκυρα στην ηχηρή καταδίκη της από τους ηγέτες της ΕΕ, σχετικά και με το θέμα αυτό.

Συγκεκριμένα, οι ηγέτες της ΕΕ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη συνεχιζόμενη κράτηση Ευρωπαίων πολιτών στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων στρατιωτικών, και ζητούν την γρήγορη και θετική επίλυση των ζητημάτων αυτών σε ένα διάλογο με τα κράτη-μέλη.

Ο αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρθηκε και σε αυτή τη δήλωση λέγοντας: «Σε αυτό το κείμενο υπάρχει ένα άρθρο σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιώτες. Αυτοί οι στρατιώτες συνελήφθησαν γιατί εισήλθαν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Η νομική διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Χαίρουν όλων των δικαιωμάτων τους. Περιμένουμε από την ΕΕ την αποφυγή παρεμβατικών ανακοινώσεων στην δικαιοσύνη».

Η αντίδραση αυτή της Τουρκίας, φανερώνει και το πόσο αντιπαραγωγική και αδιέξοδη θα ήταν, η απ΄ ευθείας επικοινωνία του Ελληνας πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον Τούρκο πρόεδρο, όπως τον καλεί να πράξει ο ΝΔ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here