Στην Αυστραλία, γερουσιαστής θηλάζει το μωρό της στο Κοινοβούλιο

Η αυστραλιανή γερουσιαστής των Πρασίνων, Λαρίσα Γουότερς, είναι η  πρώτη γυναίκα πολιτικός που θήλασε το μωρός της στο κοινοβούλιο. Η πολιτικός θήλασε την 11 εβδομάδων κορούλα της , κατά τη διάρκεια μιας ψηφοφορίας στη βουλή.

Η Λαρίσα Γουότερς επέστρεψε στην Γερουσία για πρώτη φορά προχθές μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της  και την πήρε μαζί της στην αίθουσα για να το θηλάσει στη διάρκεια ψηφοφορίας.

«Είμαι τόσο περήφανη που η κόρη μου Αλάια είναι το πρώτο μωρό που θηλάζει μέσα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο! Χρειαζόμαστε περισσότερες #γυναίκες & γονείς στη Βουλή», έγραψε στο Twitter.

Ο θηλασμός επιτρέπεται  στην αυστραλιανή Βουλή μετά από σχετική απόφαση που πάρθηκε πέρσι αλλά  καμία γυναίκα βουλευτής δεν το είχε κάνει πράξη.

Η ανάγκη να διευθετηθεί το ζήτημα προέκυψε το 2015 όταν μια υπουργός της κυβέρνησης δεν μπορούσε να παρευρεθεί σε μια σημαντική συνάντηση της κυβέρνησης επειδή έπρεπε να θηλάσει το παιδί της.

«Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες μητέρες στο Κοινοβούλιο. Και χρειαζόμαστε επίσης περισσότερα φιλικά σε οικογένειες μέρη, περισσότερους ευέλικτους χώρους εργασίας και πιο προσιτή φροντίδα για τα παιδιά όλων των ανθρώπων» έγραψε στο Facebook η γερουσιαστής Γουότερς.

«Οι γυναίκες θα συνεχίσουν να κάνουν παιδιά και θα πρέπει να στηρίξουμε αυτήν την πρόταση για να συνεχίσουν να κάνουν την δουλειά τους συνδυαστικά με την οικογένειά τους» δήλωσε η ίδια στο Sky News της Αυστραλίας.

Το θέμα αποτελεί ένα ευαίσθητο ζήτημα που απασχολεί πολλά κοινοβούλια σε όλον τον κόσμο. Το 2016 η ισπανίδα πολιτικός Καρολίνα Μπεσκάνσα των Podemos είχε κατακριθεί για την απόφασή της να πάρει το μωρό της στο κοινοβούλιο και να το θηλάσει.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here