Στίγκλιτς: Η Ελλάδα πρόβατο, έτοιμο για θυσία

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

«Η Ελλάδα είναι πρόβατο, έτοιμο για θυσία» ισχυρίζεται σε άρθρο του   στην αμερικανική εφημερίδα «New Work Times», ο νομπελίστας αμερικανός οικονομολόγος Τζότζεφ Στίγκλιτς,

Σύμφωνα με τον Αμερικανό,, το νέο πρόγραμμα, είτε εφαρμοστεί πιστά είτε όχι, δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα καινούριο ούτε στην Ελλάδα, αλλά ούτε και στους δανειστές.

Παράλληλα, ο κ. Στίγκλιτς επισημαίνει ότι η λιτότητα, η οποία εμπεριέχεται και στο νέο πρόγραμμα βοήθειας, ευθύνεται για την τρέχουσα ύφεση της οικονομίας, η οποία από το 2008 ανέρχεται σωρευτικά στο 25%.

«Η τρόικα φαίνεται πως δεν ικανοποιείται από τον ρυθμό μείωσης του επιπέδου ζωής των Ελλήνων» σημειώνει εν συνεχεία ο οικονομολόγος.

Η εμβάθυνση της ύφεσης θα καταστήσει την Ελλάδα ολοένα και πιο αδύναμη στο να αποπληρώσει το χρέος της.=, υποστηρίζει ενώ τονίζει πως ένα σοβαρό πρόβλημα στην Ελλάδα αποτελεί ο ρόλος των πλούσιων ολιγαρχών, οι οποίοι ελέγχουν σημαντικούς τομείς της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα για να ανακάμψει, χρήζει μίας νέας αναδιάρθρωσης του χρέους της, καλύτερων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και λογικότερων πρωτογενών πλεονασμάτων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here