Στίγκλιτς-Πικετί σύμβουλοι του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Το Βρετανικό Εργατικό Κόμμα ανακοίνωσε τη δημιουργία συμβουλευτικής επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν ο νομπελίστας Αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς και ο Γάλλος Τομά Πικετί. Ο τελευταίος είναι και σύμβουλος για το οικονομικό πρόγραμμα και των Podemos στην Ισπανία.

Η επιτροπή αυτή που συστάθηκε για να διαμορφώσει την πολιτική του Εργατικού Κόμματος κατά της λιτότητας θα συνεδριάζει κάθε τρίμηνο υπό τον υπεύθυνο του κόμματος για την οικονομία, Τζον Μακντόνελ, έναν σκληροπυρηνικό αριστερό σύμμαχο του νέου ηγέτη των Εργατικών,  Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο Μακντόναλ έχει υποστηρίξει την επανεθνικοποίηση των βρετανικών σιδηροδρόμων, τον περιορισμό της ισχύος των έξι μεγάλων προμηθευτών ενέργειας της χώρας και την αφαίρεση από την Τράπεζα της Αγγλίας της ευθύνης για τον καθορισμό των επιτοκίων, η οποία θα επιστρέψει στην κυβέρνηση.

Το Εργατικό Κόμμα πραγματοποιεί από σήμερα το ετήσιο συνέδριό του στο Μπράιτον (νότια Αγγλία). Είναι το πρώτο συνέδριο του κόμματος αφότου ο Κόρμπιν ανέλαβε την ηγεσία.

«Η οικονομία μας πρέπει να προσφέρει ασφάλεια σε όλους, όχι μόνο σε μερικούς πλούσιους», ανέφερε ο Κόρμπιν σε δήλωσή του με την οποία χαιρέτισε την δημιουργία της συμβουλευτικής επιτροπής.

«Υπάρχει σήμερα μια λαμπρή ευκαιρία για το Εργατικό Κόμμα να διαμορφώσει μια νέα οικονομική πολιτική που θα καταδείξει την αποτυχία της λιτότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο συγγραφέας του βιβλίου «Το κεφάλαιο τον 21ο αιώνα», Τομά Πικετί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here