Στη Βουλή το αίτημα άρσης ασυλίας του Αλ.Μητρόπουλου για φοροδιαφυγή

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Για το αδίκημα της φοροδιαφυγής θα ζητηθεί  τελικά η άρση της ασυλίας του Αλέξη Μητρόπουλου , όπως αποφάνθηκε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, o οποίος μελέτησε τον σχετικό φάκελο, έχει  ήδη αποστείλει τη δικογραφία στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή.

Παρά την πρόταση του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ο οποίος ζητούσε να αρθεί η ασυλία του κ.Μητρόπουλου για φοροδιαφυγή αλλά και για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ο κ.Βουρλιώτης εκτιμά ότι πρέπει να ζητηθεί η άρση ασυλίας του κ.Μητρόπουλου μόνον για φοροδιαφυγή.

 Το εισαγγελικό αίτημα  αφορά την απόκρυψη περίπου 400.000 δολαρίων, τα οποία αποτελούν μέρος του ενός εκατομμυρίου που φέρεται να έλαβε ως αμοιβή για το χειρισμό  δικηγορικής υπόθεση πριν από 16 χρόνια. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν δυο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον κ.  Μητρόπουλο ότι δεν τους απέδωσε  το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για την δικεπεραίωση της υπόθεσης και από τον έλεγχο  , φέρεται να διαπιστώθηκε ότι μέρος του ποσού αυτού δεν είχε  δηλωθεί.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Δευτέρα ο κ.Μητρόπουλος έκανε λόγο για στοχοποίησή του μέσω κατασκευασμένης σκευωρίας εναντίον του.

“Δεν εισέπραξα εγώ το ποσό αλλά δυο δικηγόροι του γραφείου μου. Εγώ μεσολάβησα για να επαναπατρίσω τα χρήματα, είπε ο κ. Μητρόπουλος και πρόσθεσε: Θλίβομαι, είπε που μια ημέρα πριν κλείσει η Βουλή, επισπεύσθηκε η διαδικασία. Η άρση ασυλίας αφορά χαλκευμένο πόρισμα”, υποστήριξε μεταξύ άλλων.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here