Στη Βουλή, μετά τον εισαγγελέα, τα κανάλια της διαπλοκής και της μεροληψίας

Στην Ολομέλεια αλλά και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα τεθεί για κοινοβουλευτικό έλεγχο, το μείζον θέμα της άκρως μεροληπτικής και ανιδεοντολογικής συμπεριφοράς των συστημικών ΜΜΕ που την εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα, παραβίασαν κατάφωρα  την εκλογική νομοθεσία.

Για το θέμα αυτό έχει ήδη ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα ενώ έχει επιληφθεί και το ΕΣΡ.

Μετά και την προαναγγελία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκου, ότι θα ασκηθούν όλα τα δικαιώματα των βουλευτών που εκπορεύονται από τον Κανονισμό «ώστε να αναζητηθούν ευθύνες για το όργιο ψυχολογικού πολέμου και την παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από τα συστημικά κανάλια της διαπλοκής», η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημέρωσε πως εφόσον κατατεθεί επερώτηση για το θέμα θα εισηγηθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων να συζητηθεί ίσως και την άλλη Παρασκευή.

«Το ζήτημα δεν αφορά μόνο την ελευθεροτυπία και το δικαίωμα του πολίτη για πρόσβαση στην αχειραγώγητη πληροφόρηση, αλλά αφορά και το εκλογικό δικαίωμα σε ένα σημαντικό δημοψήφισμα. Είμαι βέβαιη ότι και ο αρμόδιος υπουργός θα είναι τη διάθεση της Βουλής, προκειμένου να υπάρξει απάντηση της Δημοκρατίας στην προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση και την τρομοκράτηση του ελληνικού λαού» ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Είναι υποχρέωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου να προστατεύει την Ελληνική Δημοκρατία πρέπει, μέσω των θεσμών που υπάρχουν, να ληφθούν εκείνα τα μέτρα ώστε οι παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας να μην μείνουν ατιμώρητες» είπε ο κ. Πετράκος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here