Τη Βουλή ενημερώνει ο πρωθυπουργός για ελληνικό σχέδιο-προτάσεις θεσμών

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Η κρίσιμη καμπή στην οποία έχει φτάσει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ιδίως μετά τα σκληρά μέτρα που απαιτούν οι δανειστές για επίτευξη συμφωνίας,  οδήγησε τον πρωθυπουργό στην απόφαση να συγκαλέσει το απόγευμα της Παρασκευής, συζήτηση στη Βουλή για το θέμα αυτό.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για την διαδικασία των διαπραγματεύσεων μέχρι τώρα και τις προτάσεις των δανειστών. Η συζήτηση αυτή, θεωρείται αναγκαία προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά οι βουλευτές και ο ελληνικός λαός, για το συμβαίνει στα κλειστά δωμάτια των Βρυξελλών.

Είναι επίσης μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποσαφηνίσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τι πραγματικά θέλουν και επιδιώκουν σε σχέση με τη συμφωνία και τα μέτρα που είναι διατεθειμένες να αποδεχθούν.

Η συζήτηση κρίνεται αναγκαία καθώς οι συζητήσεις των δύο πλευρών συνεχίζονται εντατικά και είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Γιούνκερ μέσα στο Σαββατοκύριακο. Είναι λογικό να θέλει ο πρωθυπουργός να έχει και τη γνώμη του Κοινοβουλίου στη διαπραγμάτευση αυτή.

Πρωτοβουλία Τσίπρα

Την πρωτοβουλία για την συζήτηση έλαβε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες και ενημέρωσε σχετικά για την απόφαση του την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει στην Ολομέλεια τόσο την πρόταση που έστειλε η Ελλάδα στους δανειστές όσο και τις θέσεις που διατυπώθηκαν από την πλευρά των εταίρων οι οποίες δεν ικανοποιούν σε καμία περίπτωση την κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή εντείνονται και οι διεργασίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης.  Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό. ενώ είναι πιθανό να συγκληθεί και το Κυβερνητικό Συμβούλιο με θέμα τις προτάσεις των δανειστών.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here