Στη Βουλή δικογραφία κατά του πρώην υφυπουργού Αθ.Σκορδά

Στο στάχαστρο ποινικού ελέγχου μπαίνει ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβίβασε σήμερα στη Βουλή δικογραφία προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του.

Η υπόθεση αφορά παράνομη κρατική επιδότηση που δόθηκε στην εταιρία «Ελληνική Βιομηχανία Ανακύκλωσης ΑΒΕΕ». Η εταιρεία ανακύκλωσης συμμετείχε σε πρόγραμμα για την ενίσχυση και επέκταση μονάδων για τη διαχείριση των αποβλήτων αλλά, όπως προέκυψε από την έρευνα, αν και πήρε την επιχορήγηση, δεν πραγματοποίησε ποτέ  την επένδυση.

Ηδη, η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος δυο υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης για το αδίκημα της απιστίας σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου αλλά και κατά του διευθυντή του γραφείου του πρώην υφυπουργού Αθ. Σκορδά για ηθική αυτουργία σε απιστία. Η ζημιά που φέρεται ότι υπέστη το ελληνικό δημόσιο από τις πράξεις των κατηγορουμένων αγγίζει τις 800. 000 ευρώ.

Στα τέλη του 2012 αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία από το 2010 είχε βάλει «λουκέτο» καθώς είχε παύσει να λειτουργεί λόγω οικονομικών προβλημάτων, ενώ  είχε πουλήσει τα μηχανήματά της σε άλλη εταιρεία. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι ακύρωσαν απόφαση του προηγούμενου υπουργού που μπλόκαρε την επιχορήγηση και ενέκριναν την συνέχιση της επένδυσης και της… ροής του χρήματος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here