Στη Ρωσία ο διοικητής του Αγίου Όρους

Σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι ελληνορωσικές σχέσεις,  ο διοικητής του Αγίου Όρους Κωνσταντίνος Δήμτσας, επισκέφθηκε τη χώρα ως προσκεκλημένος της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης (περιφέρειας στα βορειοδυτικά της Ρωσίας που διοικείται απο κυβερνήτη διορισμένο απο τον Βλαντιμιρ Πουτιν).

Location of the Northwestern Federal District

 

Ο κ. Δήμτσας είχε συνάντηση με τον κυβερνήτη Αλέξανδρο Μπεγλόβ ο οποίος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του, παρουσία κυβερνητικών αξιωματούχων στην πόλη της Αγίας Πετρούπολης (πρώην Λένινγκραντ).

Στην προσφώνηση του ο κύριος Μπεγλόβ υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά που πολιτικός διοικητής του Αγιου Όρους επισκέπτεται επισήμως την Ρωσία, πρόσθεσε δε ότι η ορθοδοξία και το Άγιο Όρος αποτελούν την κοινή πνευματική, ιστορική και πολιτιστική ρίζα της Ρωσίας και της Ελλάδας ενώ αναφέρθηκε στις πολλές εμπειρίες του από προσκυνήματα που έκανε και ο ίδιος στην Αθωνικη πολιτεία.

«Το Αγιον Όρος», είπε χαρακτηριστικα «ανήκει στην Ελλάδα και στο ωμοφόριο του Οικουμενικού Πατριάρχη και εμείς ερχόμαστε ως απλοί προσκυνητές , είναι τόπος βαθιάς γαλήνης και πνευματικής ησυχίας, ένας τόπος θρησκευτικής κατάνυξης αλλά και ανάτασης ψυχής».

Ο Κωστής Δημτσας στην αντιφώνησή του παρότρυνε τους ορθόδοξους της Ρωσίας  να επισκεφθούν έστω και μια φορά στη ζωή τους το Αγιον Όρος, το οποίο χαρακτήρισε πολύτιμο διαμάντι για την Ελλάδα, την Ορθοδοξία και τον Οικουμενικό Πατριάρχη και επισήμανε ότι η ελληνική πολιτεία το περιβάλει με στοργή και το προστατεύει.

«Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι», ειπε ο Κωστής Δημτσας, «που βρίσκεται στην  Ελλάδα αυτή, η μοναδική χερσόνησος, με μονάχους και ασκητές, θεματοφύλακες της παράδοσης, οι οποίοι διατηρούν αναλλοίωτη την ορθόδοξη πίστη και παράδοση, την ορθόδοξη αλήθεια, το ορθόδοξο ήθος’

Ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους επισκέφθηκε μετά την Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με τον γενικό εισαγγελέα της Ρωσίας Γιούρι Τσάικα και τον σύμβουλο του προέδρου της Ρωσικής ομοσπονδίας, Ιγκόρ Λεβίτιν

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here