Στη μάχη των Πανελλαδικών 100.000 υποψήφιοι

Με πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας  και  μετά από δύο μήνες καραντίνας , στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων ρίχνονται σήμερα 100.000 υποψήφιοι για να διεκδικήσουν 77.970 θέσεις στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η αυλαία ανοίγει με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 26 Ιουνίου με την πανελλαδική εξέταση των μαθημάτων της Χημείας και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Φέτος οι εξετάσεις έχουν πολλές αλλαγές. Για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί το «σύστημα Γαβρόγλου», το οποίο προβλέπει την κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας, την αντικατάσταση του μαθήματος των Λατινικών με το μάθημα της Κοινωνιολογίας, καθώς και την εισαγωγή του μαθήματος «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» στη θέση του μαθήματος «Νεοελληνική Γλώσσα». Ωστόσο, οι υποψήφηφιοι του 2019 που δίνουν ξανά εξετάσεις, μπορούν με επιλέξουν μεταξύ του «νέου» ή του «παλαιού» συστήματος.

Αυξημένα είναι επίσης  τα εξεταστικά κέντρα λόγω κορονοϊού και αι αποστάσεις  μεταξύ των θρανίων είναι 1,5 μέτρου ενώ η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για τους μαθητές αλλά υποχρεωτική για τους επιτηρητές. Υποχρεωτική είναι η χρήση της μάσκας και για τους εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης.

Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο, ενώ απαγορεύεται η χρήση ανεμιστήρων. Παράλληλα, έχουν δοθεί οδηγίες για την αποφυγή συνωστισμού, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα κυλικεία. Τέλος, έχει ληφθεί μέριμνα για την τοποθέτηση αντισηπτικών διαλυμάτων στις αίθουσες, καθώς και για τον αποτελεσματικό τους καθαρισμό.

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων- Ειδικά Μαθήματα

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας) θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 15/6, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ενώ την Τετάρτη 17/7 ακολουθούν τα Αρχαία Ελληνικά Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και τα μαθημαματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Την Παρασκευή 19/6 θα εξεταστούν τα μαθήματα της Βιολογίας  (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και της Κοινωνιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).

Ακολουθούν, την επόμενη εβδομάδα, η εξέταση στη Φυσική στις 22/6 (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στις 24/6 στην Ιστορία και την Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εξέταση στις 26/6 στην Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Για τους υποψήφιους με το «παλαιό» σύστημα σημειώνεται ότι στις  22/6 θα πραγματοποιηθεί η εξέταση των Λατινικών (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), στις 24/6 η εξέταση του μαθήματος «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και στις 26/6 η εξέταση του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Τα ειδικά μαθήματα θα εξεταστούν κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here