Στη φυλακή και οι 7 κατηγορούμενοι για την απαγωγή Λεμπιδάκη-Αναζητούνται οι εγκέφαλοι

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την μαραθώνια διαδικασία των απολογιών που κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες και οι επτά συλληφθέντες στην υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Πρώτος απολογήθηκε ο ιδιοκτήτης της μάντρας, που αποτέλεσε το τελευταίο κρησφύγετο των απαγωγέων. Ο άνδρας απολογούνταν επί 2,5 ώρες. Ο 43χρονος δήλωσε ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του και γι’ αυτό δέχθηκε να κρατηθεί εκεί ο επιχειρηματίας.

Αμέσως μετά, απολογήθηκε ο 40χρονος τελευταίος φρουρός του Μ. Λεμπιδάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου, όταν κατέβηκε από τη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε ο 44χρονος επιχειρηματίας νυχτερινού κέντρου, ο οποίος αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε συμμετοχή στην υπόθεση.

Όπως μεταδίδει το Cretalive.gr , ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου που θεωρείται ως συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων απαγωγέων αρνείται τα πάντα. Ο δικηγόρος του δήλωσε χαρακτηριστικά πως τα «παιδαριώδη στοιχεία», όπως τα χαρακτήρισε,  δεν επαρκούν ώστε να διώκεται για πέντε κακουργήματα. Ο ίδιος έφερε σαν παράδειγμα στοιχείου ότι εις βάρος του είναι το ότι έκανε βόλτα με κάποιους συγκατηγορούμενους.

Η υπόθεση δεν έχει κλείσει εδώ. Οι αρχές αναζητούν τους εγκεφάλους καθώς και άλλους συνεργούς και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν και νέες συλλήψεις.

Πληροφορίες κάνουν λόγο και για απειλές σε βάρος των συλληφθέντων ώστε να μην αποκαλύψουν άλλους συνεργούς.

Για την ίδια υπόθεση έχει, ήδη, απολογηθεί και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 16χρόνη κόρη ενός εκ των κατηγορουμένων που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here