Στη φυλακή για 3 χρόνια χωρίς αναστολή ο 74χρονος που δάγκωσε την σύζυγό του

Στη φυλακή οδηγήθηκε ένας 74χρονος άνδρας που όχι μόνον έδερνε  την επισης ηλικιωμένη γυναίκα του, αλλα την δάγκωσε και προσπάθησε να ρίξει το φταίξιμο στον γιο του, μένοντας μέχρι τέλους αμετανόητος πάτερ φαμίλιας του 1900.

Ο 74χρονος Βολιώτης αρνήθηκε πεισματικά να ζητήσει συγγνώμη -κάτι που ισως βοηθούσε στο να αντιμετωπισθεί με κάποια επιείκεια

Θύμα ηταν η 69χρονη σύζυγός του (που έφερε τραύμα απο δαγκωνιά στον ώμο αλλά και απο κλωτσιές…) και «στη μέση» ο 44χρονος γιος του

Βεβαια πολλοί πιστευουν ότι ο ηλικιωμένος έχει πλέον ψυχιατρικό ζήτημα, εντουτοις ένας ψυχιατρος που τον εξέτασε ενα μηνα πριν το επεισόδιο, «δεν βρηκε τίποτα» είπε η γυναικα του. Η ίδια λέει ότι ο σύζυγός της, με τον οποιο απέκτησε 4 παιδιά, πάντα επιθετικός, μα τον τελευταίο καιρό είχε γινει αλλόφρων και ότι η ίδια πιστεύει πως «δεν ειναι πια στα καλά του»

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δεν διέταξε ψυχιατρική εξέταση και έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, οπότε τον καταδίκασε για ενδοοικογενειακή βία σε ποινή φυλάκισης 38 μηνών χωρίς αναστολή, χωρίς μετατροπή και χωρίς να δώσει στην έφεση ανασταλτικό χαρακτήρα.  Έτσι, ο ηλικιωμένος οδηγήθηκε σε σωφρονιστικό κατάστημα για να την εκτίσει και θα περιμένει πλέον αναγκαστικά το Εφετείο

Το  επεισόδιο είχε σημειωθεί  στις 15 Σεπτεμβρίου στο σπίτι της οικογένειας και στη δίκη η άτυχη γυναίκα αποκάλυψε τα μαρτυρια που υπέμενε στα χέρια του 74χρονου, ο οποίος είχε προσπαθήσει αρχικά να την χτυπήσει με ξύλα και τούβλα -μετά χρησιμοποίησε τα δοντια του…

Οταν μπήκε στο σπιτι πάνω στον καβγά ο  44χρονος γιος τους,  για να σταματήσει τον πατέρα του που είχε παθει αμοκ, αναγκάσθηκε να τον γρονθοκοπήσει. Μάλιστα, δικάστηκε και ο γιος για άσκηση ενδοοικογενειακής βίας, αλλά το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον αθώωσε επειδή εν μέρει βρισκόταν σε άμυνα και μόνο με αυτό τον τροπο μπορουσε να σταματήσει τον  74χρονο που επιτίθετο στη μητέρα του.

Ο 74χρονος είχε υποστηρίξει ότι ο γιος του ήταν άνεργος και  του ζητούσε διαρκώς χρήματα και έβριζε με ακατονόμαστες φράσεις όταν δεν έχει να του δώσει και χτυπούσε, επιπλέον,  και τη μητέρα του.

«Η γυναίκα μου είναι καλή και λέει ότι τη χτυπάω εγώ επειδή αγαπάει το γιο της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 74χρονος.

Τελικά το Δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 38 μηνών, χωρίς μετατροπή και χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ποινής, για την οποία ο 74χρονος είπε ότι «ήταν μεγάλη και δεν έκανε κανένα έγκλημα». Η σύζυγός του, αποχώρησε για το σπίτι της μόνη. Δεν ξέρουμε τι λένε τα άλλα τρια παιδιά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here