Στη φυλακή δύο για το κύκλωμα των αντικαρκινικών φαρμάκων

Προφυλακίστηκαν σήμερα το πρωί άλλα δυο άτομα  για την παράνομη διακίνηση φαρμάκων, και κατά συνέπεια οι προσωρινά κρατουμενοι ανέρχονται πλέον σε έξι. Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται και αναμένονται και άλλες συλλήψεις. Εχουν απολογηθεί μέχρι στιγμής συνολικά 21 άτομα, φαρμακοποιοί, γιατροί, νοσηλεύτεριες, ιδιοκτητες φαρμακαποθηκών και άλλοι.

Οι απολογίες των δύο κράτησαν μέχρι χτες τα μεσάνυχτα οπότε σήμερα τα ξημερώματα, με τη  σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Πρόκειται για δύο άτομα αιγυπτιακής υπηοότητας, έναν 70χρονο που φέρεται να ήταν και  ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης  και να διατηρούσε φαρμακείο στην Αθήνα και ένα ακόμη άτομο αιγυπτιακής υπηκοότηας που κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην απάτη.

Οταν τέθηκε ζήτημα προφυλάκισης και για έναν γιατρό και έναν ιδιοκτήτη φαρμακαποθήκης, προέκυψε διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστούν ή να παραμείνουν σε  κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Ο εισαγγελέας επέμεινε να προφυλακισθούν ενώ η ανακρίτρια υποστήριξε ότι δεν ήταν ύποπτοι φυγής και είχαν προβλήματα υγείας, οπότε αποφασίστηκε προσωρινά να τεθούν σε κατ΄οίκον περιορισμό

Για έναν συγκατηγορούμενο γιατρό που αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους, προέκυψε ότι έκανε δύο παράνομες συνταγογραφήσεις μάλλον εν αγνοίσα του, για να εξυπηρετήσει έναν γιατρό φίλο του (επίσης κατηγορουμενο). Είπε ότι ο συνάδελφός του δεν είχε δικαίωμα υπογραφής και του ζήτησε να τον εξυπηρετήσει. Αυτό το επιβεβαίωσε και ο βασικός κατηγορουμενος γιατρός -ότι ζήτησε χάρη από τον συνάδελφό του, που δεν γνώριζε τίποτα για την υποθεση.

Oλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, πλην των έξι,  σύμφωνα με πληροφορίες, αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους.

Εν τω μεταξύ οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη ενός ακόμη Αιγυπτίου  που φέρεται ότι συμμετείχε στο κύκλωμα. Είναι ο 22ος κατηγορούμενος στην υπόθεση και συνελήφθη κοντά στα δικαστήρια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό, σύζυγο κατηγορουμένης Αιγυπτίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμουσε ενταλμα συλληψης

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here