Στη φυλακή απόστρατος συνταγματάρχης για το σκάνδαλο των Λέοπαρντ

Tην άγουσα προς τον Κορυδαλλό παίρνει ο απόστρατος συνταγματάρχης του ελληνικού στρατού Παναγιώτης Κατσής, μια εβδομάδα μετά τη σύλληψή του για το σκάνδαλο της προμήθειας των Λέοπαρντ.

Κομβικό πρόσωπο στην υπόθεση, στενός συνεργάτης και φίλος του εμπόρου όπλων Παναγιώτη Ευσταθίου,  κατηγορείται ότι εισέπραξε μίζα που αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ από  τη γερμανική εταιρεία «Reinhmental» προκειμένου αυτή  να αναλάβει υποκατασκευαστικό έργο της προμήθειας των Λέοπαρντ ύψους 120 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα διακινήθηκαν, μέσω λογαριασμού με τον κωδικό Olympia, στην Τράπεζα Citibank Λονδίνου.

Ο ανακριτής διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής  αποφάσισε την προφυλάκισή του, αφού δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του 53χρονου κατηγορουμένου ότι  το ποσό αφορούσε  δάνειο 2 εκατ. ευρώ που πήρε από τον φίλο του Π.Ευσταθίου,  εκπρόσωπο της εταιρίας στην Ελλάδα,  λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο.

Στο μεταξύ για την ίδια υπόθεση αναμένεται να κληθούν τις επόμενες ημέρες από τον ανακριτή ο Παν.Ευσταθίου, ο οποίος  επιβεβαίωσε την εκδοχή του απόστρατου για το χρηματικό ποσό,  η σύζυγός του Π.Ευσταθίου που φέρεται ως συνδικαιούχος σε λογαριασμούς του  και ένας ακόμη στρατιωτικός.

Σύμφωνα με  το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί  σε βάρος του Π.Κατσή για το κακούργημα της δωροδοκίας  «από κοινού με τους συγκατηγορούμενούς του, Πάνο Ευστάθιου, Εμμανουήλ Σαρτζετάκη και Ειρήνη Ευσταθίου, υποσχέθηκε στους παρακάτω (σ.σ.: αναφέρονται πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων) κρατικούς αξιωματούχους και άλλους μη γνωστούς στην ανάκριση χρηματικά ποσά, συνολικά ανερχόμενα στο ποσό των τουλάχιστον 62.000.000 ευρώ, προκειμένου αυτοί, κατά παράβαση των καθηκόντων τους, να προβούν σε ενέργειες που ανάγονται στα καθήκοντά τους…».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here