Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη προσχώρησε ο βουλευτής Καρράς

Την απόφαση να προσχωρήσει στη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πήρε ο βουλευτής Β’ Αθηνών, Γεώργιος – Δημήτριος Καρράς που αρχικά είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων.

Ο βουλευτής είχε ανεξαρτητοποιηθεί τον περασμένο Νοέμβριο από την Ένωση Κεντρώων και  είχε προχωρήσει στην ίδρυση πολιτικού φορέα υπό το όνομα «Φωνή Δημοκρατίας»

Όταν ρωτήθηκε τότε για τους λόγους παραίτησης του Καρρά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, είχε πει

«Μου κατήγγειλε ότι υπάρχουν στελέχη στο κόμμα που τον υπονομεύουν και είχε ζητήσει την απομάκρυνσή τους. Τώρα φεύγει. Ε, όταν το άρρωστο φεύγει, το δέντρο ψηλώνει».

Ο Καρράς είναι δικηγόρος και πολιτεύθηκε για πρώτη φορά με την Ένωση Κεντρώων το 2015.

Πλέον η κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων αριθμεί επτά μέλη, αφου αποχώρησε και η Μεγαλοοικονόμου που εντάχθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος που ίδρυσε ο βουλευτής όταν έφυγε από την Ένωση Κεντρώων, αναφέρει τα εξής:

Ιδρυτική Διακήρυξη

Συμπληρώνεται το 8ο έτος μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης εξαιτίας άφρονων πολιτικών του παρελθόντος, δανεισμού και ελλειμμάτων. Οι συνέπειες της είναι ορατές στην κοινωνία και στην οικογένεια, η φτωχοποίηση απειλεί πολλούς και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς και επαγγελματίες και ιδίως τους νέους με την ανεξέλεγκτη ανεργία και τις ασταθείς εργασιακές σχέσεις. Το κοινωνικό κράτος κλονίζεται, οι ευπαθείς ομάδες ζουν καθημερινό Γολγοθά, το επίπεδο της εκπαίδευσης και η παροχή υπηρεσιών υγείας υποβαθμίζονται.

Η κρίση συνετέλεσε στην εξάρτηση της Χώρας από τις διαθέσεις των δανειστών, οι οποίοι με μνημόνια επιβάλλουν πολιτικές λιτότητας, διευρύνουν τις ανισότητες στην κοινωνία και δημιουργούν συνθήκες αμφισβήτησης δημοκρατικών αρχών και αξιών.

Η πολιτική, που άσκησαν και ασκούν οι Κυβερνήσεις της κρίσης, δεν πέτυχε την έξοδο και την κανονικότητα στην ζωή των Ελλήνων, γιατί αρκέστηκαν στην διαχείρισή της και αντί να προστατεύσουν τα συμφέροντα του λαού, με κομματική ιδιοτέλεια δεν προχώρησαν στις απαραίτητες τομές.

Τα πολιτικά κόμματα, που αυτοπροσδιορίζονται του κεντρώου χώρου, δεν επιτέλεσαν τον συμβιβαστικό και εξισορροπητικό ρόλο που εξ ορισμού οφείλουν και είναι αναγκαίος στις παρούσες συνθήκες, ώστε να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα.

Η ανάγκη ιδρύσεως πολιτικού φορέα, που θα εκφράσει την αμιγή κεντρώα ιδεολογία και θα εργαστεί για την έξοδο από την κρίση, την εμβάθυνση της δημοκρατίας, την ισότητα των πολιτών και την ισότητα των φύλων, την ανάπτυξη κοινωνικού κράτους, την αποκατάσταση των αδικιών, την δημιουργία συνθηκών αξιοπρεπούς απασχόλησης και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών εκπαίδευσης και υγείας για όλους, είναι πλέον απολύτως επιβεβλημένη.

Η ανάγκη να σταματήσει η αποστασιοποίηση των πολιτών από την πολιτική και να εκφραστούν μέσω ενός νέου δημοκρατικού πολιτικού φορέα, μας οδήγησε στην απόφαση να ιδρύσουμε πολιτικό κόμμα υπό τον τίτλο

«Φωνή δημοκρατίας»

και :

§ Να διακηρύξουμε την πίστη μας στο πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, τον σεβασμό μας στο Σύνταγμα της Χώρας, τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και τις διεθνείς συνθήκες της Ελλάδος.

§ Να δηλώσουμε την αταλάντευτη προσήλωση μας στις αρχές της ισονομίας και ισοπολιτείας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ειρήνης και της δικαιοσύνης.

§ Να εργαστούμε στην βάση των αξιακών αρχών του κεντρώου χώρου, της αλήθειας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας.

§ Να επιδιώξουμε την ανάταξη της κοινωνίας και την ανάπτυξη της οικονομίας με έμφαση στους παραγωγικούς τομείς και τη γεωργία, εγκαταλείποντας ιδεοληψίες και αγκυλώσεις.

§ Να συσπειρώσουμε τις δημοκρατικές δυνάμεις του κέντρου, με σκοπό οι αρχές μας να αποτελέσουν αντικείμενο εποικοδομητικής πολιτικής.

Καλούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, που αποδέχονται την ιδρυτική μας διακήρυξη, να την συνυπογράψουν και στα πλαίσια διαλόγου και ανοιχτών διαδικασιών να συνδιαμορφώσουμε το καταστατικό του κόμματος και το πρόγραμμά μας.

Χαλάνδρι, 24/05/2017 «Φωνή δημοκρατίας»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here