Στην πρέσα των δανειστών ο Τσίπρας , του ζητούν 11 δις εξοντωτικά μέτρα, παλεύει το χρέος

Δραματικές ώρες για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών και τους Γερούν Ντάισελμπλουμ και Κλάους Ρέγκλινγκ. Σύμφωνα με κοινοτική πηγή, ετοιμάζεται η πρόταση των θεσμών που θα κατατεθεί στο Eurogroup, η συνεδρίαση του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι. Πληροφορίες φέρουν την κατάσταση να είναι αδιέξοδη καθώς η ελληνική πλευρά δεν αποδέχεται τις υπερβολικές απαιτήσεις των θεσμών και εμμένει στις θέσεις της.

Το τελευταίο δραματικό 24ωρο σφίγγει συνεχώς  περισσότερο η θηλιά  που έχουν βάλει οι δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση  ζητώντας ολοένα και πιο εξουθενωτικά μέτρα.  Ταυτόχρονα ξεκίνησε από τις 7 η ώρα το πρωί  νέος  κύκλος  διαπραγμάτευσης – που  ενδεχομένως και να είναι ο τελευταίος-   με τα τεχνικά κλιμάκια στις Βρυξέλλες σε μια ύστατη προσπάθεια να διερευνηθούν οι πιθανότητες να κλείσει έστω και στο παρά πέντε συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών.

Το κρίσιμο Eurogroup διεκόπη χωρίς αποτέλεσμα και θα συνεχιστεί  στις 2 η ώρα το μεσημέρι της Πέμπτης. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά την δίωρη μεταμεσονύχτια συνάντηση οτι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της, ενώ σχολίαζαν πως το γεγονός και μόνο πως επαναλαμβάνονται για τρίτη φορά οι συνομιλίες δείχνει ότι υπάρχει βούληση για εξεύρεση συμφωνίας ακομη και στο παρά πέντε.

Οι δραματικές εξελίξεις  κορυφώθηκαν   το μεσημέρι της Τετάρτης ,  μόλις έγινε γνωστό κείμενο των δανειστών το οποίο περιείχε νέες πολύ σκληρές προτάσεις,  σε βάρος της χώρας μας, για μέτρα ύψους 11 δις   ενώ οι πιστωτές αρνήθηκαν  να συζητήσουν οχι μόνο το κείμενο προτάσεων της κυβέρνησης αλλά και την δυνατότητα να υπάρξει προσθήκη στο κείμενο μιας συμφωνίας ρύθμισης για το δημόσιο χρέος, κάτι που ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ως προαπαιτούμενο για την κατάληξη σε λύση και συμφωνία.

«Η σκληροπυρηνική φράξια των δανειστών δεν θέλει συμφωνία,αλλά ρήξη, ταπείνωση της Ελλάδας και  πτώση της Κυβέρνησης Τσίπρα.Δεν θα τους περάσει!» έγραψε στο τουίτερ του ο ευρωβουλευτής  Δημ. Παπαδημούλης.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here