Στην Αθήνα από την Παρασκευή οι επικεφαλής θεσμών και ΕSM

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Στην Αθήνα φθάνουν από αύριο οι επικεφαλής των θεσμών και του ESM προκειμένου να ξεκινήσουν οι τεχνικές διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά.  Στόχος είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί έως τις 12 Αυγούστου, ώστε η συμφωνία για το νέο δάνειο και το νέο Μνημόνιο να εγκριθεί από το Eurogroup και τα εθνικά κοινοβούλια της Ευρωζώνης πριν τις 18 Αυγούστου.

Τις πολιτικές κατευθύνσεις για τη διαπραγμάτευση θα εξακολουθήσει να δίνει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, στο οποίο προεδρεύει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, και συμμετέχουν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης, Πάνος Σκουρλέτης και Σπύρος Σαγιάς.

Θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται τις επόμενες τρεις εβδομάδες να προσδιορίσουν με ακρίβεια τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις του επόμενου εξαμήνου αλλά και τις κατευθύνσεις πολιτικής έως το τέλος του 2018.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών δεν τίθεται ζήτημα λήψης νέων προαπαιτούμενων μέτρων, πέραν αυτών που ήδη ψηφίστηκαν στις δύο συνεδριάσεις της Βουλής, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πιέσεις περί του αντιθέτου από ορισμένους από τους δανειστές.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here