Στερεύει… το Ποτάμι: Προς αποχώρηση και ο Κ.Μπαργιώτας

Την αποχώρησή του από το Ποτάμι προαναγγέλει ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού Κωνσταντίνος Μπαργιώτας με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο βουλευτής οδεύει προς την Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκέφτεται και μια ακόμη βουλευτής η Κατερίνα Μάρκου.

Ο Κ. Μπαργιώτας τονίζει ότι «το οργανωτικό σχήμα της ΔΗΣΥ, παρά τις αδυναμίες, μπορεί να αποτελέσει μια βιώσιμη ενδιάμεση λύση στο δρόμο για τη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού φορέα».

Ασκεί, εξάλλου, δριμεία κριτική στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. «Ως επικεφαλής ενός κόμματος με αναιμικές εσωκομματικές διαδικασίες αναπόφευκτα χρεώνεται και τις βασικές επιλογές σε πρόσωπα και πολιτικές και, κατά το μάλλον ή ήττον, την φθίνουσα πορεία του κόμματος».

Δείχνει επίσης ότι δεν πιστεύει πλέον στην προοπτική του εγχειρήματος του Ποταμιού: «Η παγίωση ενός μικρού πολιτικού σχήματος που θα κινείται από εκλογές σε εκλογές μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στην πολιτική ζωή της χώρας», δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Εξηγεί μάλιστα ότι «βασικός παράγοντας τόσο για την δημοσκοπική καθίζηση του Ποταμιού όσο και για τις απώλειες μελών, στελεχών και βουλευτών υπήρξε η αμφιθυμία η οποία χαρακτήριζε, και ακόμη χαρακτηρίζει την στάση του τόσο στο μείζον ζήτημα της σύγκλισης με τα κόμματα και τις κινήσεις του ευρύτερου χώρου όσο και στο θέμα της αποσαφήνισης των στρατηγικών του επιλογών».

Ο κ. Μπαργιώτας εκτιμά ότι η δημιουργία νέου πολιτικού φορέα στον χώρο είναι περισσότερο αναγκαία πάρα ποτέ, τονίζει ότι «δεν μπορεί να ευοδωθεί καμιά ενωτική προσπάθεια χωρίς την συνεργασία και τη σύγκλιση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι και τις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου»…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here