ΣτΕ: «Ναι» στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του γηπέδου «Αγιά Σοφιά» της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με δύο αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα έδωσε πιστοποιητικό νομιμότητας στα έργα κατασκευής του γηπέδου, απορρίπτοντας ομόφωνα προσφυγές του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και  κατοίκων  της περιοχής.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κ.λπ. ζητούσε από το ΣτΕ,  μεταξύ των άλλων, την ακύρωση της απόφασης (3.11.2014) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας». Η επίμαχη μελέτη έχει εγκριθεί από την Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας Αττικής.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η κατασκευή του επίμαχου αθλητικού και πολυλειτουργικού κέντρου  της ΑΕΚ σε έκταση 29.121 τετραγωνικών μέτρων (μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, τα εμπορικά καταστήματα, μουσεία, εστιατόρια,  κ.λπ.)  είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, άλλους ως αβάσιμους και άλλους ως αόριστους.

Όπως είναι γνωστό,  το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας έχει έκταση 469 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 122 στρέμματα ανήκουν στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας από το 1969 και τα υπόλοιπα 347 στρέμματα έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο  «κατά χρήση» από 1970, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εν λόγω Δήμου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here