ΣτΕ: Προσφυγή κατά της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας μεταφέρεται η «μάχη» για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Φορείς αλλά και μεμονωμένοι πολίτες κατέθεσαν προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο με την οποία ζητούν να ακυρωθεί  η απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής που αφορά στην έγκριση υπογραφής από το ΤΑΙΠΕΔ της σύμβασης παραχώρησης αναβάθμισης συντήρησης κ.λπ. των περιφερειακών αεροδρομίων Κρήτης, Αιγαίου, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιουνίου.

Υποστηρίζουν ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές που αφορούν την παροχή δημόσιας υπηρεσίας, όπως είναι η λειτουργία των αερολιμένων και ιδίως των νησιών καθώς και βασικές αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού

Ενα άλλο επιχείρημα που προβάλλουν είναι η αδικαιολόγητα μεγάλης διάρκειας παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων που φθάνει τα 42 έτη και μάλιστα με δυνατότητα 10ετούς παράτασης.

Παραλληλα, ζητούν την ακύρωση της απόφασης και για τυπικούς λόγους καθώς, όπως αναφέρουν, από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής το οποίο έλαβε και την σχετική απόφαση απουσίαζαν δυο μέλη, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα κακής σύνθεσης του συγκεκριμένου οργάνου.

Μεταξύ αυτών που προσέφυγαν είναι η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), η Περιφερειακή Ενότητα Χανιών, η Γ΄ Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και αρκετοί πολίτες που χρησιμοποιούν τακτικά τα περιφερειακά αεροδρόμια.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here