ΣτΕ: Οριστική απόλυση επίορκου υποδιευθυντή των ΤΕΕ Αθήνας

ΦΩΤΟ: IN TIME

Την οριστική έξοδο από την υπηρεσία για βαριά πειθαρχικά παραπτώματα επίορκου εκπαιδευτικού, ο οποίος κατείχε τη θέση του  υποδιευθυντή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) της Αθήνας αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το ανώτατο δικαστήριο επικύρωσε την ποινή της οριστικής παύσης που είχε επιβληθεί εις βάρος του για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της αναξιοπρεπούς διαγωγής και απέρριψε την προσφυγή του με την οποία ζητούσε να επιστρέψει στα εκπαιδευτικά του καθήκοντα.

Οπως αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ, ο υποδιευθυντής εκμεταλλευόμενος την θέση του, μεθόδευσε και πέτυχε να εξαφανίσει τόσο  τις καταστάσεις  δικαιολόγησης απουσιών του Α΄ και Β΄ τετραμήνου του διδακτικού έτους 2001-2002 του τμήματος κομμωτικής που είχε συντάξει ο υπεύθυνος καθηγητής του τμήματος, όσο  και   την κατάσταση απολυομένων του ίδιου σχολικού έτους του τμήματος κομμωτικής.

Μετά την εξαφάνιση των καταστάσεων αυτών, κατασκεύασε δύο νέες καταστάσεις  δικαιολόγησης απουσιών του Α΄ και Β΄ τετραμήνου και απολυομένων στις οποίες συμπεριέλαβε το όνομα της γυναίκας του, η οποία πλέον εμφανιζόταν ως φοιτήτρια  που δικαιολογεί τις  απουσίες της και ως απολυόμενη που έλαβε  απολυτήριο από το τμήμα κομμωτικής κατά τη σχολική περίοδο 2001-2002.

Οταν ανακαλύφθηκε η κομπίνα, ο υποδιευθυντής του ΤΕΙ  τιμωρήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο με την βαρύτατη ποινή της οριστικής απόλυσης, αλλά προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωσή της για τυπικούς λόγους, όπως είναι η νομιμότητα μαρτυρικών καταθέσεων, κ.λπ.

Το ΣτΕ ομόφωνα με την υπ΄  αριθμ. 3416/2015 απόφασή του απέρριψε την προσφυγή του, κρίνοντας ότι «ενόψει της βαρύτητας των παραπτωμάτων και τω περιστάσεων τέλεσης τους, είναι προσήκουσα η επιβληθείσα από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο ποινή της οριστικής παύσης».

Ο ίδιος καταδικάστηκε και  σε φυλάκιση 22 μηνών για υπεξαγωγή εγγράφων κατ΄  εξακολούθηση και για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ΄  εξακολούθηση.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here