Αντιπαράθεση ενόψει της απόφασης του ΣτΕ για τις άδειες- Μαξίμου: Τώρα θυμήθηκε η ΝΔ την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Με μια λιτή ανακοίνωση του το Γραφείο του Πρωθυπουργού, απαντά στις αιτιάσεις της ΝΔ αλλά και των ιδιωτικών καναλιών ότι με τις δηλώσεις για την αναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τη συνταγματικότητα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, παρενέβη στη Δικαιοσύνη.

Το Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζει ότι ο πρωθυπουργός είπε ξεκάθαρα πως η Δικαιοσύνης είναι ανεξάρτητη και πως η κυβέρνηση θα σεβαστεί απολύτως την απόφασή της ενώ επιτίθεται στη ΝΔ λέγοντας ότι όψιμα θυμήθηκε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Τέλος η κυβέρνηση καλεί τη αξιωματική αντιπολίτευση να μην ενεργεί ως γραφείο τύπου των καναλαρχών.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

«Στην συνέντευξή του στην ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός δήλωσε επί λέξει  ότι «η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η Κυβέρνηση θα την σεβαστεί απολύτως». Ας μην ανησυχεί λοιπόν η Νέα Δημοκρατία, που θυμήθηκε προσφάτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Και κυρίως ας βρει κάτι άλλο να κάνει, από το να λειτουργεί σαν γραφείο τύπου των καναλαρχών.».

Ξεσάλωμα καναλιών αντιπολίτευσης

Από χθες, αντιπολίτευση και ιδιωτικά κανάλια, έχουν αποδοθεί σ΄ένα μπαράζ κατά του πρωθυπουργού, για τις δηλώσεις του, κατηγορώντας ότι αποτελούν ωμή παρένμβαση στη Δικαιοσύνη. Αυτό που επισημαίνουν είναι η συνέχεια της απάντησης του πρωθυπουργού, σε ερώτηση τι θα κάνει η κυβέρνηση εάν το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τον διαγωνισμό:

«Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και η κυβέρνηση θα τη σεβαστεί. Αλλά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω καμία πιθανότητα. Θα συνεχίσει η διαδικασία, το επόμενο μεγάλο βήμα είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ. Ακολουθεί η αδειοδότηση των περιφερειακών σταθμών. Οι αδειούχοι, διαχειρίζονται δημόσιες συχνότητες. πρέπει να υπακούουν σε κάποιους κανόνες»

Επιχείρηση επηρεασμού του ΣτΕ

Εκτός της ΝΔ, επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος από τον Alpha, μίλησα για ατόπημα και παρέμβαση του πρωθυπουργού σε εκκρεμή υπόθεση.

Ξεχνούν βέβαια όλοι αυτοί, ότι ψ κάνουν ακριβώς το ίδιο από την ανάποδη. Εκφράζουν την άποψη και τη βεβαιότητα ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και θα καταπέσει στο ΣτΕ. Το είπε ο ίδιος αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, απεφάνθη. Αλλά προχώρησε κι ένα ακόμη βήμα παραπάνω, που δείχνει ασέβεια στη Δικαιοσύνη. Είπε ότι ακόμη κι αν κριθεί συνταγματικός, εκείνος θα τον καταργήσει!

Ηδη το ΣΤΑΡ με νέο τηλεοπτικό σποτ, αποφαίνεται ότι ο νόμος Παππα και άρα ο διαγωνισμός είναι αντισυνταγματικός και καταλήγει με το ο σταθμός θα συνεχίσει να λειτουργεί. Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί παράγουν μάλλον δική τους αυτόνομη νομιμότητα στη χώρα.

Ολα αυτά αποδεικνύουν ότι βρίσκεται λοιπόν σε εξέλιξη μιά μεγάλη επιχείρηση επηρεασμού του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με δημόσιες δηλώσεις, επιθέσεις και διαρροές, προκειμένου να κριθεί αντισυνταγματικός ο επίμαχος νόμος. Είναι πολλά τα συμφέροντα βλέπετε…

Πάντως για την ιστορία, μέχρι τώρα, έχουν απορριφθεί όλες οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των καναλιών για πάγωμα του διαγωνισμού, καθώς το Ανώτστο Δικαστήριο, έκρινε ότι η διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here