Σταθάκης:Επιδιώκουμε καλύτερους όρους για τις ιδιωτικοποιήσεις

Το θέμα των εν εξελίξει ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές σε όρους που μπορούν να διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον, δήλωσε από Γ. Σταθάκης.

Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας Γιώργος Σταθάκης,  από τα Χανιά όπου βρίσκεται  συναντήθηκε στο αεροδρόμιο της πόλης με τη διοίκηση και το προσωπικό του αερολιμένα . Η  ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, βρέθηκε μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης, με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στο αεροδρόμιο, Μανώλη Αρμουτάκη,  ο οποίος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια έχουν ταχθεί κατά του σχεδίου.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση κληρονόμησε δυο εν εξελίξει ιδιωτικοποιήσεις, των αεροδρομίων και του λιμανιού του Πειραιά και έχει ανοίξει κύκλο διαπραγματεύσεων και διάλογο, προκειμένου στους τρέχοντες διαγωνισμούς να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές σε όρους που μπορούν να διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον.

Κατά τη συνάντηση, ο αερολιμενάρχης Χανίων, Σταύρος Καστρινάκης, ενημέρωσε τον κ. Σταθάκη για την επιβατική κίνηση του αεροδρομίου αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν και αφορούν κυρίως την έλλειψη επαρκών πιστώσεων για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, τις οφειλές προς προμηθευτές και την πορεία των έργων επέκτασης του αεροδρομίου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here