Στουρνάρας: Σταθερό το τραπεζικό σύστημα, μικρή απόσταση για συμφωνία

Πρωτοβουλία εκτόνωσης της κρίσης που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις κυβέρνησης και Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και κατευνασμού της ανησυχίας που έντεχνα διασπείρουν κάποιοι για τη αντοχή και την σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος,  ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών σχέσεων και συντονιστικής της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, Ευκλ. Τσακαλώτος, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με τον Διοικητή της Τράπεζας Γ. Στουρνάρα. 

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν διαπιστώθηκε ότι η απόσταση για συμφωνία είναι μικρή ενώ ο κ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, διαπιστώθηκαν συγκλίσεις στα θέματα που συζητήθηκαν, τα οποία ήταν η πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων, καθώς και η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος.

<Διαπιστώθηκε και από τις δυο πλευρές, όπως άλλωστε αναφέρθηκε στην προχθεσινή έκθεση νομισματικής πολιτικής της ΤτΕ, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες να βρεθεί κοινός τόπος με τους εταίρους και η απόσταση που απομένει να διανυθεί δεν είναι μεγάλη. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί εντατικά τις επόμενες ημέρες και βεβαίως στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.

>Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επιβεβαίωσε τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος που διασφαλίζεται πλήρως από τις κοινές δράσεις τόσο της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καποιοι μας δουλευουν χοντρα Ποιοι ειναι που διαπραγματευοντα Ο στουρναρας
    η η κυβερνηση Ποιος θα υπογραψει τη συμφωνια Η κοροιδια πρεπει να παρει τελος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here