Σταθάκης: Oλα είναι στο πόθεν έσχες- Συζητείται η πώληση «κόκκινων δανείων» σε funds

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

Την θέση του ότι στις δηλώσεις πόθεν έσχες από το 2012 δεν έχει αποκρύψει τίποτα και ότι έχει δηλώσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, επαναλαμβάνει σε συνέντευξη του στην Αγορά, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης.

Οπως διαβεβαιώνει και οι τρεις δηλώσεις του είναι απόλυτα πλήρεις και τις θέτει στην κρίση της Επιτροπής της Βουλής.

Υπο διαπραγμάτευση η πώληση «κόκκινων δανείων» σε ξένα funds

Οσον αφορά τα κόκκινα δάνεια, εξηγεί ότι η πώλησή τους σε ξένα funds βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Το ζήτημα, εξήγησε εν συνεχεία, συνδέεται και με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις εντός του τραπεζικού συστήματος και να αποφευχθεί η προσφυγή στην εξωτραπεζική αγορά» ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Ο κ. Σταθάκης αναγγέλλει την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου των εταιρικών δανείων, σε επίπεδο τόσο δικαστικής όσο και εξωδικαστικής διευθέτησης και επαναλαμβάνει ότι θα συσταθεί ανεξάρτητη αρχή για την εποπτεία της πιστοληπτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων, με απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των επενδύσεων, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι «το βασικό εργαλείο είναι ο νέος αναπτυξιακός νόμος, το προσχέδιο του οποίου βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here