Σταθάκης: Κατεδαφίζονται άμεσα 61 αυθαίρετα κτίσματα

 

Tην άμεση κατεδάφιση 61 αυθαίρετων κτισμάτων ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.

Οι 61 κατεδαφίσεις αφορούν τις περιοχές Μάνδρα, Λαύριο, Πεντέλη, Σαρωνικό και Ανάβυσσο και όπως είπε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, κατά κύριο λόγο πρόκειται για περιφράξεις, ρέματα, αναδασωτέες εκτάσεις και εθνικούς δριμούς. Διευκρίνισε μάλιστα ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν προβλέπεται αποζημίωση.

Επανέλαβε επίσης ότι στην Αττική υπάρχουν 2,5 χιλιάδες αυθαίρετα σε αναδασωτέες περιοχές και σχεδόν 700 σε παραλίες.

Όπως έκανε γνωστό χθες εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τα πρώτα κτίσματα και η σχετική θυροκόλληση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Συμπλήρωσε δε, ότι γίνεται επέκταση των εργολαβιών για να βρεθούν μπουλτονζες.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω. Δεν υπάρχει επιστροφή» ήταν η απάντηση του υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αντιδράσεων.

Σχολιάζοντας τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο κ. Σταθάκης μίλησε για ακραίο φαινόμενο και εθνική τραγωδία και σε σχέση με το αίτημα της αντιπολίτευσης για παραιτήσεις, σημείωσε ότι «δεν δικαιολογούνται εν θερμώ κινήσεις πριν ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης».

Αναφορικά με τις κατηγορίες που εξαπολύει η ΝΔ κατά τις κυβέρνησης περί ευθυνών για την αυθαίρετη δόμησε είπε ότι η αξιωματική αντιολίτευση -παρά τις κατηγορίες- ψήφισε τη σχετική κυβερνητική τροπολογία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here