Σταθάκης: Κάναμε συμβιβασμούς, τώρα κρίνεται η ετοιμότητα μας για μεγάλες αλλαγές

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Δεν είπαμε ποτέ ότι θα ήταν εύκολος δρόμος η διακυβέρνηση, ότι δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς. Τώρα, στις εκλογές, η μεγάλη δοκιμασία μας είναι το πόσο έτοιμοι είμαστε για τις μεγάλες αλλαγές  και τομές που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία, είπε κατά τη τοποθέτηση του στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Σταθάκης.

«Είπαμε ότι θα κρατήσουμε την χώρα εντός ευρώ, με ευρωπαϊκή προοπτική. Ότι θα επιδιώξουμε να απαλλάξουμε την χώρα από τις μνημονιακές πολιτικές. Ότι εμείς θα κάνουμε όλες τις μεγάλες τομές που χρειάζεται η ελληνική οικονομία και η κοινωνία, προκειμένου να εξοβελίσουμε τα αίτια που οδήγησαν στην κρίση την ελληνική κοινωνία», σημείωσε..

«Η πορεία μας δοκιμάζεται και στα δυο επίπεδα: ως κυβέρνηση έπρεπε να κρατήσουμε την χώρα εντός ευρωπαϊκού πλαισίου ή να συμβιβαστούμε στα σημεία», πρόσθεσε ενώ τόνισε ότι το μνημόνιο αφορά : διάλυση αγοράς εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις, συρρίκνωση κοινωνικού κράτους, χρέος ως μηχανισμός παραγωγής τεράστιων ελλειμμάτων και δεσμεύσεων.

«Δεν δεσμευτήκαμε ποτέ ότι η κυβέρνηση θα είναι ένας εύκολος διάδρομος που θα τον περνάμε και θα μας χειροκροτούν οι πάντες, ότι δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς είπε και συμπλήρωσε:

Υπήρξαν συμβιβασμοί. Δεν υπάρχουν περαιτέρω μειώσεις μισθών, υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις. Υπήρξε συμβιβασμός στο χρέος, με την αναδιάρθρωση, τα χαμηλά πλεονάσματα πλεονάσματα αλλά και στις ιδιωτικοποιήσεις, με την επιτυχία μας αναφορικά με το Ταμείο που θα βρίσκεται στην Ελλάδα».

«Η μεγάλη δοκιμασία μας στις εκλογές παραμένει το πόσο έτοιμοι είμαστε για να κάνουμε όλες αυτές τις μεγάλες αλλαγές», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «το πρόγραμμα που καταθέτουμε, αυτό επιχειρεί και η πεποίθηση μας ότι αυτές οι τομές πρέπει να κινητοποιήσουν και ενεργοποιήσουν πολύ περισσότερες δυνάμεις την επόμενη περίοδο, γιατί σε αυτές τις επιλογές για ριζικές αλλαγές παραμένει το πιο ισχυρό χαρτί και η μεγαλύτερη δέσμευση που έχουμε ως κόμμα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here