Στάση vs Όδευσης και λοιπά πράσινα άλογα (Αμαρουσίου)

 

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Προφανώς και δεν το συζητάμε εάν η στάθμευση ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτου κάθετα/ μετωπικά σε όδευση τυφλών αποτελεί είδηση ή όχι.

Δεν αποτελεί είδηση σε χώρες βαριά καθυστερημένες όπως η Ελλάδα – αλλού πιθανώς και να αποτελεί, στην Ελλάδα όμως όχι – πάει και τελείωσε.

Αυτό που ακόμα και στην φοβερή και τρομερή Ελλάδα αποτελεί είδηση είναι – βλέπετε τη σχετική φωτογραφία – η χωροθέτηση της στάσης του λεωφορείου κάθετα/ μετωπικά στην όδευση των τυφλών.

Κατά τ’ άλλα; Κατά τ’ άλλα, σε ότι αφορά τις οδεύσεις των τυφλών, όλα τα πάγια όλων των δήμων ‘‘κωμικοτραγικά’’ είναι – και σε αυτόν τον σοβαρό δήμο που έχει τη τιμητική του στις φωτογραφίες μας – πανταχού παρόντα. Πολύ πρασινάδα διάολε, κάθε λογής πρασινάδα, όπου και να στραφεί το μάτι πρασινάδα.

Όπου και να στραφεί το μάτι; Σύμφωνοι, ας μην υπερβάλλουμε, δεν είναι ακριβώς παντού, είναι – για να τηρήσουμε την αγαπημένη μας αρχή της ακρίβειας – παντού όπου υπάρχουν οι οδεύσεις των τυφλών, ούτε μια τους δεν έχει αφεθεί παραπονεμένη.

Σιγά τα λάχανα, θα αντιτείνετε και θα έχετε δίκαιο. Πιστοποιημένο και δημοκρατικά μιας και ο επιτυχημένος δήμαρχος του συγκεκριμένου δήμου (Αμαρουσίου) λίαν προσφάτως αμείφθη δεόντως για την επιτυχημένη θητεία του αναβαθμισθείς σε υπέρ-νομάρχη. Προς απόδειξη του ότι ο σοφός λαός που βλέπει μακριά ξέρει αν μη τι άλλο να διακρίνει (και να ανταμείβει) τους γεννημένους πρωτοπόρους του.

Αφορμής δοθείσης, νιώθουμε την ανάγκη να επισημάνουμε στο νέο υπέρ-νομάρχη πως με μια πρώτη ματιά μοιάζει να λείπει η αναγκαία πρασινάδα από τις στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, καλά λοιπόν θα κάνει να ξεκινήσει από αυτή την λεπτομέρεια – όπου διαθέτει αυταπόδεικτα πλέον τη τεχνογνωσία – το μέγα πρόγραμμα ριζικών βελτιώσεων που ο μέγας νους του (στα σίγουρα δε μπορεί παρά να) έχει επινοήσει.

*Θερμά ευχαριστήρια στην υπέρ-πολύτιμη φίλη μας Ζήνα Σαμουήλ για το καταπληκτικό της φωτό-ρεπορτάζ σε σημεία του ευγενούς Αμαρουσίου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here