Κυνική παραδοχή Σταμάτη: Η ΕΡΤ είχε κομματικά φερέφωνα, καλά κάναμε και τη κλείσαμε-ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία λογοκρισίας

 

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ( Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

Η έκρηξη, ο θυμός, η οργή δεν είναι σχεδόν ποτέ καλός σύμβουλος. Ο βουλευτής της ΝΔ και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Δ. Σταμάτης, το ξέχασε και πάνω στον «καυγά» του με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δημοσιογράφο της ΕΡΤ Ανέτα Καββαδία για το μαύρο στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, του ξέφυγε η ατάκα: Καλά κάναμε και τη κλείσαμε, όταν είχε δημοσιογράφους σαν εσάς, κομματικά φερέφωνα…»

Η εν θερμώ παραδοχή του κ. Σταμάτη, ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε και για λόγους που αφορούσαν τον περιεχόμενο της δημοσιογραφικής δουλειάς, προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει ότι για πρώτη φορά ομολογείται δημόσια από το στενό περιβάλλον του κ. Σαμαρά, ότι το μαύρο στην ΕΡΤ δεν έγινε για δημοσιονομικούς λόγους΄ή τουλάχιστον μόνο για δημοσιονομικούς λόγους, όπως ισχυρίζονταν οι πρωτεργάτες του μέχρι τώρα αλλά και γιατί η τότε ηγεσία της κυβέρνησης, θεωρούσε φερέφωνα άλλων δυνάμεων τους δημοσιογράφους της!

Δείτε το βίντεο με το σχετικό απόσπασμα:

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια    κομμάτων και ΜΜΕ, ο βουλευτής της ΝΔ  Δ. Σταμάτης αποκάλυψε, θρασύτατα και προκλητικά, την αλήθεια για τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να ρίξει «μαύρο» στην ΕΡΤ¨< αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ. και συνεχίζει:

«Ξέχασαν κιόλας τις δικαιολογίες περί δημοσιονομικών λόγων και αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που είχαν επικαλεστεί το 2013.  Όπως δήλωσε ο κ. Σταμάτης, απευθυνόμενος στην κ. Α. Καββαδία,  «καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ, γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν και εσάς που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ». Πρόκειται για την ξεκάθαρη παραδοχή ότι το  κλείσιμο της ΕΡΤ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια στυγνή και κυνική μορφή λογοκρισίας.

Άραγε, ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, όταν μιλούν για πλουραλισμό και αντικειμενική ενημέρωση,    όταν κατηγορούν  την κυβέρνηση για φίμωση των καναλιών, όταν προασπίζονται, νυχθημερόν, τα δικαιώματα των καναλαρχών,   αυτό είναι το όραμά τους   για την ελευθερία των ΜΜΕ;

Αναμένουμε την επίσημη θέση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Εκτός αν το «μαύρο» του κ. Σαμαρά έχει αντικατασταθεί από την σιωπή του κ. Μητσοτάκη.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here